Gratis loopbaanadvies voor mediaprofessionals van 45-plus

Deregeling maakt onderdeel uit van het actieplan “Perspectief voor vijftigplussers” van SZW, dat dit subsidieert.

123rf, Daniil Peshkov

Hoe ziet je functie in de media er over een paar jaar uit? Hoe kun je daar op inspelen en je loopbaan eventueel een wending geven?

Sinds januari kan iedere werknemer van 45 jaar of ouder advies krijgen van een loopbaanadviseur, volledig gesubsidieerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In de media-sector is de regeling nog relatief onbekend. En dat is zonde, want er zijn een beperkt aantal aanvragen mogelijk. Stichting Media Perspectives zet zich daarom in om ervoor te zorgen dat ook mediaprofessionals kunnen profiteren van deze regeling. 

De subsidieregeling maakt onderdeel uit van het actieplan “Perspectief voor vijftigplussers” van SZW, dat ernaar streeft om ouderen langer inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt. De regeling loopt tot januari 2020, maar in de eerste drie maanden van 2019 hebben al ongeveer 6.000 45-plussers een aanvraag gedaan. Daarmee is totale budget dat beschikbaar is gesteld door de overheid al voor een derde gebruikt.

Met de loopbaancoaching gaan mediaprofessionals bewust bezig zijn met hun toekomst om tot een concreet plan te komen om zichzelf te ontwikkelen. De coaches zijn bekend met de dynamiek van de mediasector en voorzien mediaprofessionals van passend advies.

Advertentie
advertisement

Reacties:

Wendy Troost
Ik heb hier gebruik van gemaakt en het is top! Een uitstekende coach die mij heel goed op weg helpt. Aanrader!
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie