Hanneke Faber naar Unilever, weg bij Ahold Delhaize

Ze wordt verantwoordelijk voor Unilever Europa.

  • Carriere
  • 30 October 2017
  • Redactie Adfo Groep

Ahold Delhaize laat weten dat Hanneke Faber, Chief eCommerce en Innovation Officer, eind december het bedrijf zal verlaten.

Faber gaat vanaf 1 januari bij Unilever aan de slag als president Europa. Ze volgt hiermee Jan Zijderveld op, die vertrekt bij Unilever.

Er komt geen nieuwe Chief eCommerce en Innovation Officer bij Ahold Delhaize. De opvolger van Faber krijgt de rol van Chief Digital Officer en wordt verantwoordelijk voor de verdere digitale transformatie en innovatie, inclusief loyalty data analytics en personalisatie-programma’s.

Ahold Delhaize meldt op de site dat e-commerce activiteiten steeds meer een integraal onderdeel van de business zijn geworden. Daarom rapporteert de directeur van Peapod (Ahold's online foodbezorgservice in de VS) sinds februari dit jaar direct aan de COO van Ahold Delhaize in de VS. En vanaf januari 2018 zal de directeur van bol.com direct rapporteren aan Wouter Kolk, in zijn nieuwe rol als COO Nederland en België.

Hanneke Faber ging in 2013 aan de slag bij Ahold Delhaize. Daarvoor werkte ze bij Procter & Gamble, waar ze onder meer verantwoordelijk was voor Pantene wereldwijd.

Advertentie