"Heavenly Paradise..."

Ronald van den Hoff bevindt zich op dit moment met 40 andere internet/nieuwe media mensen in China. Op Molblog doet hij verslag:

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

We zijn momenteel in Chengdu, de stad van de Panda beer. De stad met de meeste theehuizen per inwoner. Inwoners? Dat zijn er een slordige 12 miljoen. Hier vind je ook nog de traditionele Wenshu tempel. Omringt door massieve bergeketens was deze stad, onderdeel van de Provincie Sichuan, vroeger bijna onbereikbaar. Het is een beschaving van wel zo'n 2500 jaar oud, met een ethnisch andere bevolking dan in Sjanghai. Subtropisch klimaat. Natuurlijke grondstoffen. Een paradijs volgend de locals. Dat beamen we eigenlijk allemaal wel.

Eerst maar weer de harde facts, zoals we die van China gewend zijn inmiddels, gepresenteerd tijdens een top-ontvangst door de locale autoriteiten:
80 Universiteiten, 2 miljoen studenten, 100.000 afgestudeerden per jaar, minimumloon ca. 65 euro per maand, een airport met meer dan 18 miljoen passagiers per jaar, kantoorruimte van $ 60 per jaar/m2, 40 vierkante kilometer(!) aan businesspark ontwikkeling ( in dit stukje alleen), 1500 bedrijven, waaronder alle top ICT multinationals, 15 % groei per jaar (en dat doen ze al 15 jaar), model stad (door de centrale regering uitgeroepen) voor de bescherming van intelectuele eigendomsrechten en tenslotte: een douane vrij gebied, hetgeen betekent, dat als je producten exporteert, de douane in je bedrijf langskomt om de goederen "uit te klaren"uit China.

Hoelang duurde dit hele opbouw traject van deze stad? In juni 2007 heeft de centrale regering bepaald dat Chengdu "Pilot Reform City nr3 werd, na Shanghai en Tlanjin Binhai. Zie bovenstaand het gevolg en dat in een paar jaar!

Op de lijst vandaag:


40 miljoen spelers met hun favoriete spel "Legend", een mmorpg game dat al 7 jaar succevol is. Spelers spelen gemiddeld 6 uur per dag. Dus momenteel ook met een restrictie van de overheid om na 3 uur de verbinding te verbreken. Zo ga je de spelverslaving tegen. Simpel toch? Zeker bij een onderneming, die een "spelmanagement systeem" levert aan 70.000 internet cafe's. Cafe's? Per locatie tussen de 400 en 1000 terminal s kun je toch geen cafe's meer noemen?

Planware.
Een Fins bedrijf dat alles levert, van hosting tot werkplek beheer, tot maatwerk softwaer oplossingen. Vooral gaan zitten waar je (internationale)klanten zitten. Dus nu ook hier. Een volkomen leeg kantoor van ca 1500 m/2, relaxte Finnen en een instroom van nieuwe medewerkers van ongeveer 200 per jaar vanaf de volgende maand.


Een giga winkel. Onder gamers erg bekend. Omzet 1 miljard waar de wereld markt van games ca. 20 miljard is. Tot nu toe richt het bedrijf zich vooral op de zg. "console games", zoals de WII, de Microsoft X Box, Nintendo etc. In China wil men vooral naar de "on-line serious gaming" markt toe. Hoe doe je dat? Gewoon studio's openen, 200 studenten aannemen, snel een stevig leer programma neerzetten , een bescheiden salaris bieden en gaan met die banaan...

Wordt vervolgd. Filmpjes kijken we maar weer op en de foto's

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie