IOC richt tv-maatschappij op

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaat vanaf de Winterspelen van 2006, die in Turijn plaatsvinden, de productie van televisiebeelden van olympische sport zelf verzorgen. Het IOC heeft daarvoor onlangs de Olympic Broadcasting Services (OBS) opgericht.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De laatste jaren verzorgde de Europese maatschappij ISB de beelden. Tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney werden in totaal 3800 uren televisie uitgezonden in 220 landen. Er keken zo'n 3,7 miljard mensen naar de Spelen. Voor die beelden zorgden 4500 personen, 700 camera's en 50 mobiele eenheden. Het IOC heeft de koers gewijzigd en wil het televisieomroepen en de organiserende steden eenvoudiger maken, aldus IOC-voorzitter Jacques Rogge. De Olympic Broadcasting Services zal naast de tv-productie van de Spelen ook andere sportevenementen gaan coveren. Het IOC brengt een beginkapitaal in van 750.000 euro (ANP).

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie