Izik: de zoekmachine voor tablets

Izik (spreek uit EYE-zik) is naar eigen zeggen de eerste zoekmachine dat geoptimaliseerd is voor tablets. Dit betekent geen lange rijtjes met blauwe linkjes zoals je gewend bent bij Google, Izik pakt het juist anders aan, veel visueler. Hierdoor ben je eerder geneigd om verder te kijken dan de top 3 zoekresultaten.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Uiteraard begint het bij een zoekopdracht. Hierbij hoeft je nauwelijks tekst in te typen, want Izik filtert de zoekresultaten op categorie. De resultaten krijg je gepresenteerd in een vorm die is afgestemd op touchscreens. Horizontaal vegen geeft meer resultaten, verticaal vegen zorgt voor meer zoekcategorieën.

Typ je bijvoorbeeld ‘iPad Mini’ in, dan krijg je diverse categorieën te zien: top results, images, apple, gadgets, tech, news en latest. Persoonlijk mis ik hier de categorie ‘reviews’. Deze categorie zou bijvoorbeeld bij het zoeken naar hotels ook wenselijk zijn, waar het eveneens niet verschijnt.

Helaas werkt het allemaal nog niet zo soepel. De site, maar ook de app voor de iPad, werkt vrij traag. inmiddels zijn we verwend met sneller zoeken, dus daar valt nog veel winst te halen voor iZik. Ook crashde de app met regelmaat, vooral wanneer ik op een gevonden resultaat klikte. In de app omgeving opende zich een nieuw scherm, maar vaak bleef deze blanco. Het delen van je resultaten via Facebook of Twitter is dan eveneens geen optie meer.

De tijd lijkt mij echter wel rijp voor een dergelijke zoekmachine, gezien de enorme groei aan tablets. Als het werkt is het zoeken met Izik best een prettige ervaring. En een beetje concurrentie voor Google zou geen kwaad kunnen, toch?

Ook proberen? Ga via je tablet naar www.izik.com of download de app voor iPad (iOS 6+) of via Google Play voor je Android tablet.

App Store: https://itunes.apple.com/nl/app/id579421263?mt=8

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.izik.izik

MobileMarketing.nl 2012

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie