Ex-Xenos-topman wordt vierde Blokker-directeur sinds vorig jaar

Ludo Bijvoet moet winkelketen Blokker vlot trekken, Frank Cocx, afkomstig van Intertoys, wordt zijn financiële rechterhand.

Blokker

Blokker heeft Ludo Bijvoet aangesteld als nieuwe directeur voor Blokker. Hij neemt het stokje per 1 juli over van de huidige ad interim directeur Michiel Witteveen. Die laatste zat op de directeursstoel vanaf het moment dat Casper Meijer de laan uit werd gestuurd, eerder in april.

Meijer op zijn beurt, was sinds augustus vorig jaar in functie. Hij verving vanuit zijn rol als ceo van moedermaatschappij Blokker Holding de in de media verguisde Rob Heesen.

Blokker zegt in een verklaring aan de pers dat Ludo Bijvoet een ervaren retailer is en dat hij betrokken was bij de uitvoering van de strategie die Blokker Holding in mei 2017 heeft ingezet.

 

Advertentie
advertisement

Uitdaging

Het behoeft geen uitleg dat Bijvoet voor een grote uitdaging staat. In een commentaar zei retaildeskundige Jorg Snoeck, van het leidende vakplatform in de Benelux, RetailDetail en schrijver van The Future of Shopping (Managementboek van het Jaar 2018), twee weken geleden dat als Blokker blijft doen wat het nu doet, dat het dan geen schijn van kans heeft om te overleven. Snoeck toen: 'Winkels opkalefateren is oude manier van denken. Het is slechts een middel.’ Lees hier het hele interview met Snoeck.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie