Marion Koopman krijgt leidende rol binnen GroupM EMEA

Ze blijft ook ceo Greenhouse Group.

Epsilon Studios, Ektor Tsolodimos

Greenhouse Group ceo Marion Koopman krijgt een leidende rol binnen GroupM EMEA. Ze doet dat naast haar functie bij Greenhouse Group. Als chief growth officer wordt ze verantwoordelijk voor de definitie van de groeivisie en de strategische uitvoering ervan, in samenwerking met de diverse bureaus in de landen van de EMEA-regio.

Een belangrijke rol hierin speelt de integratie van GroupM diensten en specialiteiten op het gebied van data, technologie, creatieve optimalisatie, automatisering en kunstmatige intelligentie.

Advertentie
advertisement

Als ceo van Greenhouse Group heeft Koopman het gespecialiseerde online marketingbureau in zeven jaar van vijftig naar vijfhonderd medewerkers geleid. In 2015 nam GroupM (onderdeel van WPP) Greenhouse Group over en was Koopman nauw betrokken bij de integratie.

Binnen het internationale netwerk van GroupM bleef de innovatiekracht en het vermogen van Greenhouse om diverse andere business binnen het netwerk te verbinden en te versterken niet onopgemerkt. 

Marion Koopman: 'Na zeven jaar Nederland kijk ik er naar uit om mijn horizon te verbreden. Bij Greenhouse staat een stevig leiderschapsteam met daar omheen veel talenten, waardoor ik me gesteund voel deze stap te kunnen maken. En door tegelijkertijd
bij Greenhouse betrokken te blijven heb ik de kans om alle kennis, expertise en ideeën uit Nederland mee te nemen in mijn nieuwe internationale rol.'

Plaats als eerste een reactie

Advertentie