Welke competenties zijn belangrijk voor een MBA opleiding?

De masteropleiding Master of Business Administratie is voor iedereen met een master- of bachelordiploma die beschikt over werkervaring.

De masteropleiding Master of Business Administratie (MBA) is bestemd voor iedereen met een master- of bachelordiploma die beschikt over werkervaring. Deze bedrijfseconomische opleiding is erg praktijkgericht. Daarom is het voor werkgevers heel aantrekkelijk om mensen aan te nemen die MBA doen of hebben gedaan. Wil jij de opleiding MBA gaan doen en vraag je je af welke competenties belangrijk zijn in het werkveld? In dit artikel beschrijven we een aantal van deze competenties, dus lees snel verder!

Gedrevenheid

Als je een MBA-opleiding doet en jezelf wil blijven ontwikkelen in het vak, is het van belang dat je gedreven bent. Je gaat graag uitdagingen aan, bent verantwoordelijk en doet je uiterste best om succesvol te zijn. Het is niet erg als je nog niet helemaal aan dit profiel voldoet. Deze vaardigheden kun je verder ontwikkelen, maar dan moet je dit wel ook echt willen. Je bent ambitieus en weet wat je wil, namelijk: steeds beter worden in je vak met behulp van een MBA. Deze motivatie en gedrevenheid is onmisbaar wanneer je een MBA volgt om je te ontwikkelen in het werkveld waar je je in bevindt.

Betrokkenheid

Tijdens het volgen van een MBA, heb je een actieve houding nodig. Betrokkenheid is de sleutel tot succes. Laat anderen dus weten waar je mee bezig bent, zowel in je persoonlijke leven als werk gerelateerd. Het is verstandig om regelmatig een praatje te maken met een collega of medestudent over jullie bevindingen. Dit kan je echt verder helpen in het proces dat je doorloopt en in je verdere leven. MBA is namelijk direct toepasbaar op je omgeving. Steun en betrokkenheid zijn erg belangrijk. Betrek daarom ook je familie erbij. Het kan van belang zijn als zij goed naar je luisteren, begrip tonen en je steunen. Dit geeft jou extra energie om de MBA-opleiding met succes af te ronden.

Strategisch vermogen

Strategisch vermogen is erg belangrijk binnen een MBA-opleiding. Het niveau hiervan verschilt echter wel per specialisme. Er zijn veel specialismen binnen een MBA. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor mba in verandermanagement. Hier leer je om je op hoog niveau bezig te houden met organisatieontwikkeling en advies. Om je verder te ontwikkelen in het vak, is het nodig dat je goed bent in sterke strategische oriƫntatie. Daarnaast gebruik je jouw goede adviesvaardigheden in het werkveld en is het belangrijk dat je ontwikkelingen goed kunt implementeren en begeleiden.