Meer winst voor NDC/VKB

Kranten- en boekenuitgever NDC/VBK heeft in de eerste helft van dit jaar zowel omzet als bedrijfsresultaat zien stijgen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van het noordelijke mediaconcern. De groepsomzet nam in de eerste zes maanden met ruim 6 miljoen euro toe tot 145 miljoen. De onderneming maakt geen uitsplitsing naar boeken of dagbladen. Ook winstcijfers zijn niet bekendgemaakt. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 2 miljoen euro 2 tot euro 17,9 miljoen.
De onderneming geeft onder meer Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant uit. Daarnaast is het sinds ruim een jaar eigenaar van boekenuitgever Veen Bosch & Keuning. Volgens bestuursvoorzitter Jan de Roos heeft met name de boekendivisie goed gepresteerd. De betaalde oplage van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant staat onder druk. Het aantal vaste abonnementen krimpt, terwijl de deelabonnementen met name in het weekend toenemen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is de omzet (abonnementen, losse verkoop en advertenties) toegenomen.

De komende maanden staan voor De Roos in het teken van groei en uitbouw van activiteiten.

Bron: Het Financieele Dagblad.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie