Nationale Gezondheidstest weer van start

De Nationale Gezondheidstest (NGT) is weer van start gegaan. Dit keer zijn er speciale 'Bewegen wat houdt jou tegen?' - teams actief die Nederlanders moeten aansporen vaker te bewegen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het voornemen om te gaan bewegen, blijft vaak een voornemen, want er zijn belemmeringen genoeg om niet te gaan bewegen zoals geen tijd, te moe, te duur, slecht weer of een lichamelijke beperking. Om te achterhalen wat mensen tegenhoudt (meer) te gaan bewegen is gekozen voor het thema 'Bewegen, wat houdt jou tegen?'.

De afgelopen weken waren de teams actief in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. De komende week vinden rondom NGT-centra gelijksoortige acties plaats.

De Nationale Gezondheidstest geeft dit jaar aan 7000 Nederlanders de gelegenheid zich te laten testen op onder meer conditie, spierkracht, gewicht, buikomvang en leefstijl. Dit jaar zal er speciale aandacht zijn voor de doelgroepen minder actieven en mensen met overgewicht. De testweek van de NGT vindt dit jaar tussen 13 en 19 september plaats in zo'n 150 testcentra verspreid over Nederland.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie