'Nieuws FM: 'Uitzendingen Business Nieuws illegaal'

"Volgens een recente uitspraak van de Commissie voor de Bezwaarschriften van het ministerie van OC&W had de format-wijziging van de jazz-frequenties door Business Nieuws Radio niet toegestaan mogen worden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De uitzendingen van Business Nieuws Radio op de fm-band zijn daarom in wezen illegaal."

Dat schrijft Martin Bosma van de zender Nieuws FM in een brief aan staatssecretaris Monique de Vries van Verkeer en Waterstaat. "Er kunnen rechten ontleend worden aan die uitzendingen. In die zin is Business Nieuws Radio geen 'bestaande partij'. Het kan niet zo zijn dat illegale uitzendingen een juridisch voordeel opleveren." Bosma doelt op het advies van de commissie Bouw Business Nieuws het recht op een fm-frequentie te laten behouden. "Business Nieuws Radio heeft ook twee pakketten samengevoegd en dat is in strijd met het beleid om eerlijk om te gaan met schaarse frequenties." Als het advies wordt overgenomen zal Nieuws FM 'zich op alle mogelijke middelen hiertegen verzetten', aldus Bosma. Nieuws FM is een nieuwszender die in 1996 werd opgericht.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie