Premium

Officieel bod Mediahuis op TMG, Marc Vangeel beoogd CEO

De overname moet in juli zijn afgerond.

Dat blijkt uit het biedingsbericht dat het consortium vanavond publiceerde. Zoals eerder bekend werd biedt de combinatie Mediahuis/VP Exploitatie 6 euro per aandeel. 

De core van de groep is nieuws, waarbij investeringen worden gedaan in content, technologie en innovatie. Marc Vangeel (Concentra/Media Groep Limburg) werd eerder aangewezen om de voorgenomen overname van TMG in goede banen te leiden. In het biedingsbericht wordt hij nu aangewezen als CEO, met Koos Boot als CFO. 

Overige aandelen in handen krijgen
Aandeelhouders krijgen tot en met 15 juni de tijd om stukken aan te bieden. Mediahuis en VP Exploitatie hebben nu samen 59, 98 procent van de aandelen. In het geval dat de partijen 95 procent van de aandelen in handen hebben dan beginnen ze een buy-out procedure om de overige aandelen in het bezit te krijgen. 

Dat laatste is hoogst onwaarschijnlijk, omdat John de Mol met Talpa de strijd om de macht binnen het concern nog niet heeft opgegeven. Uiterlijk 17 april zou zijn bedrijf Talpa een biedingsbericht ter goedkeuring indienen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het is onduidelijk of dat is gebeurd.

Gisteren liet de Centrale Ondernemingsraad (COR) weten achter Mediahuis/VP Exploitatie te staan.

Er komt op 1 juni nog een bijzondere aandeelhoudersvergadering, waarin men zich mag uitspreken over het bod en de beoogde strategie.

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie