Oud-Bavaria-marketeer Peer Swinkels benoemd tot directievoorzitter

Peer Swinkels neemt de toppositie in het familiebedrijf over van Jan-Renier Swinkels. Tegelijkertijd wordt de directiestructuur aangepast.

Peer Swinkels neemt het stokje over van Jan-Renier Swinkels
Swinkels Family Brewers

Per 17 april wordt Peer Swinkels (44) benoemd tot directievoorzitter van Swinkels Family Brewers (voorheen Bavaria). Swinkels trad na een periode bij Unilever in 2003 tot het bedrijf toe in de positie van directeur marketing.

Zijn missie was om de ‘hectolitercultuur’ bij Bavaria om te buigen. ‘Ik wil van Bavaria een A-merk maken.’ Hij maakte destijds furore met spraakmakende campagnes, pakkende pr-stunts (die soms iets te gewaagd waren), Bavaria City Racing (ook in Moskou) en hij gooide de huisstijl radicaal om. In 2010 werd Bavaria Adverteerder van het Jaar bij de SAN. In 2015 werd Swinkels benoemd tot chief commercial officer.

Advertentie
advertisement

Rodenbach

De timing is interessant: Bavaria viert dit jaar zijn 300-jarige jubileum. Volgens de huidige ceo is dat juist ‘het perfecte moment om het stokje over te dragen (…). Als familiebedrijf blijf je succesvol als je op tijd plaats maakt.’ Jan-Renier Swinkels heeft het bedrijf ruim twaalf jaar geleid. Het bedrijf groeide de afgelopen jaren sterk door onder andere de overname van de brouwerijen Palm, De Hoorn en Rodenbach, de uitbreiding van Holland Malt, de ontwikkeling van brouwerij Habesha in Ethiopië en de recente overnames van Bier&cO en brouwerij de Molen.


 

Cfo werven

Tegelijk met de bestuurswissel wordt ook de directiestructuur aangepast. Het collegiaal bestuursmodel wordt opgevolgd door een ceo-model met een tweekoppige Raad van Bestuur. Peer Swinkels geeft als ceo samen met de cfo, die op dit moment wordt geworven, leiding aan de drie divisies (Holland Malt, Swinkels Family Brewers N.V. en de 60% deelname in Habesha), die in deze nieuwe structuur meer autonomie krijgen.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie