Pr-bureaus stappen naar rechter (VS)

Veertien grote pr-bureaus hebben in Amerika rechtszaken aangespannen tegen wanbetalende klanten. Het gaat om zevenenvijftig zaken, die stammen uit 2000 en 2001.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Verder lopen er nog meer dan dertig processen die al sinds 1992 spelen. Het gaat om grote bedragen. Zo wacht Porter Novelli nog steeds op een betaling van 114.356 dollar van Avon Products. Andere bureaus die naar de rechter zijn gestapt, zijn onder meer Burson-Marsteller, Ogilvy PR Worldwide, Hill & Knowlton en Fleishman-Hillard. Sommige eisers, zoals Burson-Marsteller, hebben wel tien zaken tegelijk aangespannen. De niet betaalde bedragen kunnen in de miljoenen dollars lopen, wat te denken geeft over de omzetcijfers van de pr-bureaus over 1999 en 2000. ‘O Dwyer’s vermoedt dat dit slechts een topje is van de onbetaalde rekeningen, aangezien bedrijven alleen een rechtszaak aanspannen als er nog iets te halen valt. Zo hebben veel dotcommers na hun faillissement lange lijsten met schuldeisers achtergelaten. Van een kale kip kun je niet plukken. (Bron: ‘O Dwyers’s)

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie