Ron van der Jagt verlaat het communicatievak

Hij wordt algemeen-directeur en bestuurslid van sportorganisatie Le Champion.

Ron van der Jagt
Screenshot video Logeion

Ron van der Jagt, voormalig voorzitter van Logeion, gaat het communicatievak verlaten. Hij wordt met ingang van 1 november de nieuwe algemeen-directeur van Le Champion, een van de grootste sportorganisaties van Nederland. Van der Jagt wordt tevens lid van het bestuur, in de rol van secretaris.

Le Champion is een groeiende vereniging op het gebied van fietsen, wandelen en hardlopen, met zo’n 20.000 leden. Het organiseert jaarlijks 65 sportevenementen, waaronder de Egmond Pier Egmond Strandrace en hardloopevenementen als de Dam tot Damloop.

Sluimerende wens

Van der Jagt,  zelf een fervent hardloper, komt van organisatieadviesbureau Berenschot. Eerder was hij lange tijd partner en directeur bij adviesbureau Boer & Croon in Amsterdam. Hij heeft ruime ervaring als bestuurder van verenigingen en als toezichthouder bij maatschappelijke organisaties, onder meer als voorzitter van Logeion, de beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals.

Van der Jagt zegt bijzonder blij te zijn met deze stap. ‘Al langer sluimert bij mij de wens om als hoofdactiviteit een bestuurlijke rol te gaan vervullen, met meer maatschappelijke betekenis.’  Nog belangrijker vindt hij de missie van Le Champion om zoveel mogelijk mensen – jong en oud – te inspireren om te sporten en te bewegen. ’Dat is een doel waar ik me graag voor wil inzetten.’

Legio kansen

Op het kantoor van Le Champion in Alkmaar werken ruim 30 professionals, die samen met de leden en enkele duizenden betrokken vrijwilligers circa zestig sportevenementen per jaar organiseren. Jaarlijks nemen ruim 200.000 mensen deel aan sportevenementen van Le Champion. Volgend jaar viert het zijn 50-jarig bestaan.

Voorzitter Ruud van der Velde is blij met de versterking, ook al vanwege de ‘forse groei’ van Le Champion. ‘Er ligt een ambitieus toekomstplan voor Le Champion en zien we legio kansen in de markt. Er is met andere woorden veel te doen. De ervaring en kwaliteiten van Ron van der Jagt kunnen we goed gebruiken.’

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie