Ruud de Langen weg bij Talpa Network

Als gevolg van de coronacrisis wordt zijn afdeling anders georganiseerd.

Ruud de Langen vertrekt bij Talpa Network. Als gevolg van de herstructurering binnen het mediabedrijf van John de Mol door de coronacrisis is er besloten om Talpa Social, het video platform KIJK en de creatieve afdelingen op een andere wijze aan te sturen.

Daardoor verandert de rol van chief creative officer en vertrekt De Langen. Er komt geen opvolger. 

De Langen is chief creative officer sinds 2018, toen hij van Mindshare overkwam. Daar was hij jarenlang ceo.

Advertentie
advertisement

De Langen: 'De afgelopen twee jaar heb ik mooie dingen gedaan. Een creatieve organisatie neerzetten middels de acquisitie van Brandnewtelly. Dat resulteerde in een aantal opvallende effectieve campagnes. We hebben het VOD platform KIJK nieuw leven ingeblazen met meer dan een verdubbeling van bereik als resultaat. De samenwerking met jong talent in het social team maakte me duidelijk dat er nog veel goeds te verwachten is. Mede door de coronacrisis gaat Talpa Network nu een nieuwe fase in, die niet meer goed aansluit bij mijn ambities.'

Ceo Peter de Mönnink (CEO Talpa Network) zegt over De Langens vertrek: 'Ruud heeft een sleutelrol vervuld in de almaar uitdagende wereld van creatie om consumenten te bereiken en met merken te verbinden. Creativiteit is één van die disciplines waarin juist de persoon het verschil maakt. Ruud heeft die rol met verve ingevuld en daarmee een stevig fundament gelegd onder de creatieve proces aanpak binnen Talpa Network.'

Reorganisatie

Als gevolg van de coronacrisis moest Talpa Network ingrijpen in de organisatie. De OR ging onlangs akkoord met het het reorganisatieplan. Er zouden zo'n honderd arbeidsplaatsen verdwijnen, de mensen die al aflopende contracten hadden niet meegerekend. Bronnen melden dat bij de nieuwsredactie en het productieteam van de radiozenders en het team van Juke banen verdwijnen. 

Eerder werd het vertrek van VP Talpa Social Suzanne Pronk en managing director product & growth audio Jeroen de Bakker al bekend.

Advertentie