SXSW-veteraan John Meulemans deelt zijn tips voor 's werelds grootste interactieve festival

Van 9 t/m 18 maart is het tijd voor SXSW, het grootste tech-festival ter wereld. Voor iedereen die hulp nodig heeft met het overvolle programma, deelt Meulemans zijn agenda.

  • Carriere
  • 8 March 2018
  • Gastblog Adformatie

Beeld: Ray Kurzweil geeft zijn toekomstvisie op singularity

John Meulemans (42) is oprichter van influencer marketingbureau 3sixtyfive en gaat deze maand voor de achtste keer naar SXSW, het grootste interactieve congres ter wereld. Dit jaar voor het eerst als spreker. Verder bezoekt hij de hele week keynotes, paneldiscussies en events. Meulemans deelt enkele hoogtepunten uit zijn agenda.

SXSW Startup crawl #STARTUPS

9 maart, 19.00 uur | Diverse locaties en hotspots in Austin

De Startup Crawl is al jaren een begrip terwijl het niet eens op het officiële programma staat. Op de vrijdagavond gooien alle startups in Austin hun deuren open voor het publiek. Drink een biertje met de oprichters in garages of pak een burger bij scale-ups in de highrise hotspots in het centrum. Erg interessant en inspirerend om te zien met welke ideeën deze gemeenschap bezig is. Er rijden meestal pendelbusjes die alle hotspots met elkaar verbinden. Meer.

Just Press Go: Waymo’s Self-Driving Cars Are Here #INTELLIGENTFUTURE

13 maart, 11.00 uur | Austin Convention Center, Ballroom D

Zelfrijdende auto’s zijn al lang geen science-fiction meer. Waymo (zelfrijdende auto van Google) heeft in Arizona al negen jaar een kleine vloot rijden. Deze talk gaat over hoe Waymo zich klaarmaakt om dit jaar hun service te introduceren aan het grote publiek. Ik ben zelf erg geïnteresseerd in de nieuwe businessmodellen die ontstaan in een wereld waar niemand zijn rijbewijs nog hoeft te halen en men tijd in auto’s anders gaat besteden. Meer.

Keynote: Ray Kurzweil #INTELLIGENTFUTURE

13 maart, 15.30 uur | Austin Convention Centre, Ballroom D

Ray Kurzweil is waarschijnlijk de grootste visionair van onze tijd. De man heeft de afgelopen 30 jaar een enorm aantal voorspellingen gedaan (waarvan de meeste techtrends) die bijna allemaal uit zijn gekomen. Zijn toekomstvisie over onder andere singularity (dit verwijst naar een toekomst waarin techniek zichzelf sneller verbetert dan mensen kunnen begrijpen) is erg inspirerend en helpt mij een beeld te vormen waar de kansen van morgen liggen. Meer.

Keynote: Disrupting Dystopia - The Bruce Sterling Talk

13 maart, 17.00 uur | Austin Convention Centre, Ballroom EFG

Vaste prik ook deze keynote van cyberpunker en futurist Bruce Sterling. Hij is steevast de knallende afsluiter van SXSW Interactive. Bruce staat boven alle materie en houdt SXSW een spiegel voor op basis van de ontwikkelingen die hij dit jaar heeft gezien. Tip: Neem een biertje mee de zaal in en ga er lekker voor zitten. Meer.

Presentatie: What’s Next in Influencer Marketing - #NEWDUTCHWAVE

14 maart, 10.00 uur | New Dutch Wave House - Waller Creek Ballroom

Als digital marketingpartner van New Dutch Wave mag ik namens Endeavour Group (hiervan is 3sixtyfive sinds 2017 onderdeel) zelf spreken tijdens het festival. Ik ga het hebben over hoe de tijd van eenmalige influencer-acties voorbij is. Merken moeten beginnen met strategische programma’s. Er ligt een enorme kans om samen met de juiste influencers nieuwe creatieve formats te ontwikkelen rondom relevante thema’s. We eindigen met een paneldiscussie met experts van Ubisoft Europa en Red Bull. Meer.

Panel: The Rise Of The New World Sports, Esports #GAMING

16 maart, 14.00 uur | Austin Convention Centre, Room 6AB

Wat mij betreft een van de belangrijkste trends die maar niet lijkt te landen in de marketingwereld: eSports. Dit zit heel erg dicht op influencermarketing. In ons netwerk zit ook Asterion, het grootste eSports team van Nederland. Ik ben heel benieuwd naar het verhaal van Sam Matthews, oprichter van eSports-team Fnatic, en welke trends hij ziet als 'content powerhouse en lifestyle brand’. Meer.

Benieuwd naar mijn agenda voor hele week? Je kunt mijn favoriete sessies hier vinden: http://bit.ly/sxswjohn

Adformatie doet dagelijks verslag van South by Southwest 2018. In het dossier vindt je van 9 t/m 18 maart nieuws, achtergronden en blogs.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie