TMG wil met plan Terra Nova 125 miljoen euro besparen

Telegraaf Media Groep licht komende dinsdag tijdens een investors meeting de plannen nader toe.

Dat meld vandaag op basis van bronnen. 

TMG meldde in juli dat de kosten in 2018 met minstens 20 procent moeten worden verlaagd ten opzichte van 2015. FD rekende uit dat TMG 125 miljoen wil besparen, omdat de kosten in 2015  ongeveer 500 miljoen waren.

Komende dinsdag worden analisten bijgepraat over plan Terra Nova. 

Die plannen werden volgens TMG-woordvoerder Martijn Jonker bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers al grotendeels aangekondigd. Hij zegt tegen Adformatie: &;We hebben nu een gesloten periode. Maar dinsdag maken we bekend hoe we denken die 20 procent te gaan besparen.&;

In het kort zijn dit de mogelijke maatregelen (die in juli al werden beschreven):
- Men heroverweegt allereerst een verkoop van de huis-aan-huisbladentak.
- Men wil TMG Landelijke Dagbladen (Telegraaf, Metro) bundelen met de regionale kranten van Holland Media Combinatie (HMC). Het hoofdkantoor van HMC in Alkmaar wordt daarbij gesloten en alle dagbladtitels moeten vanuit de Amsterdamse Basisweg worden aangestuurd. Die tak moet worden geleid door een &;directeur journalistiek&;. Deze maatregel kost 75 banen op de salesafdeling, zoals in juli al werd aangekondigd. 
- De deal met Talpa rond radio en OTT wordt mogelijk dinsdag ook nader toegelicht. Al in augustus zou deze overeenkomst rond zijn, maar er is nog altijd geen definitief akkoord. Maar beide partijen meldden eerder dat het gewoon rondkomt. Jonker bevestigt dat. &;Omdat het een ingewikkelde overeenkomst is, duurde het allemaal wat langer, maar ga er maar vanuit dat de samenwerking met Talpa zoals eerder beschreven gewoon doorgaat.&;
- Een gerucht dat FD opschreef, is dat men het drukken van de krant op bepaalde doordeweeksedagen mogelijk wil schrappen. Jonker doet dit af als onzinverhaal. 

Komende dinsdag is de investors meeting &;s ochtends live via webcast te volgen.

In Adformatie verscheen vorige maand het artikel .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie