Unilever sluit R&D centrum in Vlaardingen

Fabrikant wil centra in Vlaardingen, Duitsland en Polen samenvoegen tot 1 food innovatiecentrum in Wageningen.

In het nieuwe centrum komen zo’n 550 mensen te werken. Op dit moment werken 750 mensen in Vlaardingen. 350 daarvan kunnen in het nieuwe bedrijf terecht (bron: TV Rijnmond). 200 banen gaan naar de vestiging aan de Nassaukade in Rotterdam, nog eens 200 banen gaan naar Groot-Britannië, waar de R&D zit voor Home Care, Personal Care en Refreshment. Het oude R&D centrum in Vlaardingen wordt daarna gesloten.

Unilever zegt voor personeel dat niet naar het buitenland mee wil, ander werk te zoeken. Mogelijk is voor die werknemers ook plaats in Wageningen.

Wereldwijd heeft Unilever 6000 mensen in dienst voor R&D, op dit moment verspreid over 92 locaties.

Kritische massa
Door de verschillende R&B centra samen te voegen, hoopt Unilever ‘kritische massa te creëren in de verschillende expertisegebieden, om echt succesvolle innovaties naar de markt te kunnen brengen’.

De fabrikant spreekt in een persbericht van een &;Food Innovatie Ecosysteem&;, waarbij wordt samengewerkt met externe partners. Vandaar ook de keuze voor standplaats Wageningen, aldus Jan Zijderveld, president Unilever Europa:  ‘Het agri-food innovatieklimaat in Nederland is erg sterk.  De verhuizing van de R&D organisaties naar Wageningen maakt het mogelijk om meer cutting edge foodinnovaties te ontwikkelen samen met Wageningen Universiteit & Research (WUR) en heel veel andere wetenschappelijke instituten en startups.’

Unilever start eerst met een consultatietraject om het hele transitie in kaart te brengen. Pas daarna wordt een start gemaakt met de bouw van het nieuwe centrum in Wageningen. Verwachting is dat het hele project in het tweede kwartaal van 2019 is afgerond.

Advertentie
advertisement
Advertentie