Vaders niet zo blij met vaderdagcadeau

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

43 procent van de vaders zouden op Vaderdag graag gereedschappen als cadeau willen krijgen, maar slechts 13 procent krijgt dit jaar daadwerkelijk een stuk gereedschap. Ze blijken dit jaar vooral verzorgingsproducten te krijgen, blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite .

Het populairste cadeau wat vaders aangeven graag te willen voor Vaderdag is gereedschap (43 procent). Slechts 11 procent verwacht dat hij ook daadwerkelijk gereedschap als cadeau krijgt. En dat klopt, slechts 13 procent van de respondenten geeft aan dat zij gereedschap geeft voor Vaderdag. Wat krijgt pa dan wel? Een verzorgingsproduct is het meest populaire cadeau (33 procent), gevolgd door eten en drinken (20 procent).

Vaders kunnen over het algemeen toch weer een cadeau verwachten voor Vaderdag. Maar liefst 58 procent van de respondenten geeft aan een cadeau te kopen voor Vaderdag. Maar ook ontbijt op bed is populair (19 procent). Daarnaast is het maken van een tekening of knutselwerk traditioneel populair (10 procent). Het kopen van het cadeau gebeurt veelal nog in de winkelstraat, slechts 29 procent koopt het cadeau online. Gemiddeld geeft men 26 euro uit aan een cadeau voor Vaderdag.

Moederdag
Een opvallend resultaat van het onderzoek is volgens Belsist.nl dat ruim 12 procent van de respondenten zegt meer waarde te hechten aan Moederdag dan aan Vaderdag. Slechts 3 procent hecht meer waarde aan Vaderdag. De rest van de respondenten hecht aan beide dagen evenveel waarde. Het aantal respondenten dat vrijwel altijd Vaderdag viert, staat gelijk aan het aantal respondenten dat Moederdag viert. Bijna 40 procent van de vaders zegt dat hij weinig waarde hecht aan Vaderdag, maar dit vooral voor de kinderen viert. Het merendeel van de vaders vindt Vaderdag echter wel een gezellige dag.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie