Verantwoord doneren met Geef-SMS

VFI, de brancheorganisatie van goede doelen begint samen met Mobillion Geef-SMS. Dit nieuwe initiatief stelt goede doelen in staat om de mobiele telefoon op een verantwoorde manier in te zetten als digitale collectebus.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Goede doelenorganisaties maakten tot voor kort weinig gebruik van premium sms (betaal sms), omdat de afdracht voor het goede doel te laag was. Maar premium sms is volgens Mobillion zeer geschikt als laagdrempelige betaalmethode voor kleine bedragen als ‘digitale collecte'. Daarom heeft Mobillion, samen met business partner RLC, contact gezocht met de mobiele operators om de mogelijkheden voor een betere afdracht te inventariseren.

De operators stelden als voorwaarde dat een onafhankelijke partij moest toezien op de juiste uitvoering en kwaliteit van donaties. Mobillion is daarop in gesprek gegaan met de VFI. Mobiele operators die het initiatief steunen hanteren speciale tarieven voor .

'Wij zien de mobiele telefoon als potentieel kanaal voor communicatie met donateurs en voor het werven van fondsen', zegt Monique van Bijsterveld, directeur van VFI-Diensten.'Dankzij de samenwerking met Mobillion en de verlaging van de kosten is mobiel doneren nu een betrouwbaar kanaal voor de werving van middelen.'

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie