VI-redactie wil uit Weekbladpers stappen

De redactie van Voetbal International, het succesvolle en financieel zeer lucratieve tijdschrift van Weekbladpers Tijdschriften, zegt op zoek te zijn naar een nieuwe uitgever. Dat blijkt uit een geruchtmakend artikel in de Volkskrant vandaag.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De hoofdredacteuren Cees van Cuilenborg en Johan Derksen zeggen dat hun expansie te lijden heeft onder alle aandacht -en geld- dat er gaat naar het vlaggenschip van de uitgeverij, Vrij Nederland, dat moeilijke tijden doormaakt. Derksen in de Volkskrant: “Elk blad dat aantoonbaar en structureel verlies lijdt, moet worden afgestoten. Als wij investeringen niet kunnen doen omdat er geld in VN moet worden gestoken, kunnen we dus niet verder. Maar we moeten wel verder: de toekomst van tijdschriften is behoorlijk onzeker.”Bovendien zet het duo ze zich af tegen de archaïsche besluitvorming in de eigen uitgeverij. De Centrale Werknemers Vereniging van de Weekbladpers (CWV), een soort ondernemingsraad, zou bij belangrijke kwesties het laatste woord hebben. Derksen: “De aanwezigheid van die CWV betekent dat mensen die wij niet eens kennen -VI zit in Gouda, de meeste andere bladen in Amsterdam- en die geen verstand hebben van de sportmarkt, onze plannen kunnen frustreren.”

Overigens openen Voetbal International en KPN’s Planet Media volgende maand samen een voetbal-portal op internet, dus voor die alliantie was blijkbaar wel ruimte binnen de Weekbladpers. “Wij willen verder, ook op tv”, zegt Van Cuilenborg echter.

De hoofdredactie van VI -directeur Pieter de Jong van de Weekbladpers geeft geen commentaar op een ‘interne discussie’- ambieert een eigen sportuitgeverij ‘in de ruimste zin van het woord.’ Er zijn al gesprekken gevoerd met enkele partijen in de tv-wereld, waaronder Canal+, Fox en Endemol. Derksen: “Desnoods claimen we als redactie het geestelijk eigendom van het blad, want de Weekbladpers zal ons nooit laten gaan: zonder een geldschieter als VI kan Vrij Nederland het wel schudden.”

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie