Vijf eye-openers over de online marketingindustrie in 2014

Opvallende inzichten over de staat van online marketing op basis van een onderzoek onder 2.887 marketeers

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

SocialMediaExaminer publiceerde onlangs een onderzoeksrapport over de marketingindustrie. Er deden 2887 marketeers mee aan het onderzoek. In dit artikel deel ik vijf opvallende trends die hierin naar voren kwamen.

1. Slechts 1 op de 3 marketeers kan effect social media activiteiten meten

Ik verwachtte dat het grootste deel van marketeers het effect van communicatie via social media al wel konden meten. Dit is dus zeker niet het geval. Slechts 1 op de 3 ondervraagde marketeers geeft in het onderzoek aan het effect van social media activiteiten te kunnen meten.

2. Meeste vragen en informatiebehoefte omtrent Google+

Het sociale netwek waar marketeers de meeste vragen over hebben is Google+. Ook ik merk in de praktijk dat er veel onduidelijkheid is over het nut van Google+. Want wat is nu et precieze verschil tussen Google Mijn Bedrijf, de eerder aangemaakt Google Plus Pagina en het Google+ profiel? Ook de vraag wat de meerwaarde van het netwerk is ten opzichte van Facebook en LinkedIn wordt vaak gesteld. Wellicht dat hier voor de Google Plusketiers onder ons dus nog grote kansen liggen.

3. Eigen originele content is prioriteit

58 procent van alle ondervraagde marketeers geeft aan dat het maken van eigen originele content momenteel de hoogste prioriteit heeft. Dat is ook niet gek. Doordat we overspoelt worden met content, moet je als merk zorgen dat je de aandacht pakt en vasthoudt, het liefst op jouw eigen online platform. Lever dus waardevolle eigen content die men nergens anders kan vinden. Dat heeft een hoge aantrekkingskracht, waardoor mensen vaker terugkeren en zich eerder binden aan het platform. Uiteraard blijft eigen contentcreatie ook van groot belang omdat het de zoekmachine kietelt en de bouncerates de kop in kan drukken natuurlijk. Van alle ondervraagden gaf bijna 1 op de 5 marketeers aan (19 procent) dezelfde prioriteit te leggen bij het zelf ontwerpen van originele visuals. In de drukte van onze werkdag, kan een infographic of een simpele slideshare presentatie meer kliks opleveren tijdens het doorspitten van onze timelines, dan een goe doordacht geplaatst artikel.

Voorbeeld van een opvallende afbeelding van NRC in mijn Twitter Timeline

 

4. Investeren in bloggen is het begin van verandering

Voor het eerst sinds 2010, geven marketeers aan voornamelijk te aan investeren in blogs. Dit is opvallend omdat marketeers dus meer zullen investeren in bloggen, dan in bijvoorbeeld YouTube, Twitter, LinkedIn, Facebook, Pinterest, Instagram etc. YouTube en Twitter zijn de opvolgende media waar de respondenten het meest in verwachten te investeren. Ook hieruit blijkt dat de gepercipieerde waarde van blogs substantieel hoger is dan concurrerende online media.

5. Meer traffic door 6 &;social media marketing-uren&; per week

Het besteden van slechts 6 uur per week aan social media, leverde meer bezoekersverkeer op, aldus 84 procent van de marketeers. Dat percentage groeit naarmate de ervaring met social media marketing van de ondervraagde marketeers toeneemt. Dat relatief een kleine hoeveelheid besteedde uren veel traffic opleveren is een goede stap. De kunst is nu natuurlijk om mensen zover te krijgen dat ze zich binden aan die mooie, kick-ass geschreven en gevisualiseerde site van jouw merk.

Andere opvallendheden uit het onderzoek:

  • Facebook en LinkedIn zijn de belangrijkste sociale netwerken voor marketeers
  • Slechts 43 procent van de ondervraagde marketeers heeft een blog die voor mobiele devices geoptimaliseerd is
  • De meest ervaren marketeers focussen zich in hoge mate op Instagram
  • Slechts 43 procent van de marketeers heeft het idee dat hun Facebook-activiteiten effect hebben

Het volledige onderzoek is te vinden op:

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie