WAP: nog niet erg bekend en amper gebruikt

4 procent van de Nederlandse internetgebruikers gebruikt momenteel WAP. 14 procent geeft aan dat ze binnen 12 maanden aan WAP willen gaan doen. Nog eens 28 procent wil uiteindelijk gebruik gaan maken van het protocol voor mobiel internet, maar nog niet in het komende jaar. Dit blijkt uit cijfers van Pro Active International en Agency.com.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Drie op de tien Nederlandse internetgebruikers weten nog steeds niet wat WAP is. Ook de gebruiksmogelijkheden van WAP zijn nog relatief onbekend. Grootste barriere voor de groei van mobiel internet is volgens de onderzoekers het feit dat de doelgroep nog geen mobiele telefoon heeft met WAP. Toch schaft bijna de helft van de Nederlandse internetgebruikers jaarlijks een nieuwe mobiele telefoon aan. Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat WAP echt grond onder de voeten krijgt.

De nieuwe breedbandige toepassingen van mobiele telefonie zoals GPRS zijn overigens ook nog onbekend. GPRS, de opvolger van WAP, is bij niet meer dan 9 procent van de internetgebruikers bekend.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie