Zo haal je het meest uit Cannes zonder festivalpas

5 hacks van Sharon Goldstoff (Isobar) om de inspiratie van prijswinnend werk op te doen maar je geld in je zak te houden.

Google Beach op Cannes
screenshot

Als ex-JongeHond en voormalig RA*W-bestuurslid heb ik inmiddels het voorrecht gehad meerdere keren naar Cannes Lions te zijn geweest mét festivalpas. Toegang tot het Palais des Festivals is ontzettend veel waard, alleen al het rondlopen tussen het prijswinnende werk is enorm inspirerend als jonge creatief.

Helaas is een festivalticket erg duur en zal ik Cannes dit jaar betreden zonder pas. Gelukkig worden er genoeg events om het festival heen georganiseerd en is een pas niet altijd nodig. Hoe ‘hack’ je Cannes Lions? Oftewel, hoe haal je het meest uit Cannes zonder pas? Hieronder een aantal gouden tips!

Advertentie
advertisement

Hack #1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je meer wilt dan alleen maar roseetjes wegtikken, zonnebaden en slap ouwehoeren in de Gutter bar is het zaak dat je goed voorbereid bent. Schrijf je van tevoren in voor seminars/talks die je wilt bijwonen:

 • Veel events (van seminars tot poolparty’s) staan op Eventbrite.
 • Werk je bij een netwerkbureau? Grote kans dat het netwerk waar jouw bureau onder valt ook talks organiseert die je kunt bijwonen zonder pas.
 • Daarnaast organiseert Embassy of Dutch Creativity de hele week tal van inspirerende events. #likeadutchie
 • Voor de vrouwen onder ons: The Girl’s Lounge organiseert maandag t/m donderdag elke ochtend een boksles en dagelijks conferenties en drinks m.b.t. ‘gender equality’.

Hack #2: wees ‘pro-actief’

Of eigenlijk gewoon bijdehand. Zo heb ik zelf al een gratis helikoptervlucht te pakken. Maar ook in Cannes zelf hebben assertieve mensen de halve wereld. Wanneer je het Martinez of het Carlton binnenloopt zijn er altijd wel talks bij te wonen waar je zonder pas aan mag deelnemen. Hetzelfde geldt voor de cabana’s langs het strand.

Hack #3: maak een schema

Een inkoppertje, maar met alle activiteiten raak je het overzicht snel kwijt. Maak een schema voor jezelf en je bent jezelf later dankbaar.

Hack #4: waar is dat feestje?

Hier is dat feestje! De lijst der lijsten: een overzicht van (bijna) alle feesten tijden het Cannes Lions festival.

Hack #5: netwerken gaat vanzelf, maar doe het wel goed

Of je het wilt of niet, Cannes is één groot netwerkfestijn. Het begint al in het vliegtuig naar Nice en gaat door tot in de kebabzaak om 4 uur ’s nachts in Cannes.

Mijn tips?

 • Bedenk van tevoren wat je wilt. Wat wil je bereiken door het netwerken?
 • Zorg dat mensen je onthouden.Tijdens Cannes spreek je ontzettend veel mensen, maar dat geldt natuurlijk ook voor de mensen die jou spreken. Hoe zorg je ervoor dat ze jou onthouden?
 • Vermijd dat je netwerk uit alleen maar dezelfde/gelijkgestemde mensen bestaat. Streef naar diversiteit (in achtergrond, functie, leeftijd, bureaus).

Bonus hack: De talks bij Google Beach zijn open voor publiek!

  Kortom, Cannes zonder pas kan! Met een beetje voorbereiding kom je een heel eind.

  Sharon Goldstoff is Sr. Creative bij Isobar (onderdeel van Dentsu Aegis Network)

  Plaats als eerste een reactie

  Advertentie