Amazon introduceert Prime in Nederland

Naast gratis bezorging kunnen abonnees ook gebruik maken van videostreamingdiensten.

  • Commerce
  • 8 November 2017
  • Elsbeth Eilander

Amazon introduceert vandaag Amazon Prime in de Benelux. Voor de introductieprijs van 4 euro per maand (daarna 5,99 euro per maand) word je lid van de club en heb je recht op ‘gratis’ bezorging de volgende dag voor een miljoen producten, vanuit het magazijn in Duitsland.

Nog een miljoen producten kunnen binnen twee dagen worden bezorgd.

Daar zullen Nederlanders waarschijnlijk niet direct een apart abonnement voor nemen. Wellicht wel voor de overige features van de dienst. Zoals toegang tot streaming video-diensten a la Netflix. Amazon biedt onder andere het programma Grand Tour (van de ex-Top Gear-mannen).

Prime Video was overigens al los verkrijgbaar in Nederland voor €5,99 en daarmee een goedkoop alternatief voor Netflix.

Early bird-kortingen
Daarnaast strooit Amazon met early bird-kortingen, toegang tot een exclusief eendaags online shopevenement, online gaming op het social videogameplatform Twitch, onbeperkte foto-opslag en cloudopslag tot vijf gigabyte.

Daar zit dan nog geen onbeperkt digitaal lezen, onbeperkt muziek luisteren en online radio streaming bij. In Duitsland wel, maar daar betaal je dan ook meer voor een abonnement: 7,99 per maand of 69 euro per jaar.

Er is nog geen Nederlandstalige site. Geïnteresseerden moeten het doen met 1 vertaalde banner op een verder Duitstalige site, waarbij de focus op de homepage op dit moment ligt op adventskalenders en speelgoed. Volgens Amazon wordt er gewerkt aan een Nederlandstalige versie.

Nog geen campagne
De introductie van Prime is prima op tijd, zo vlak voor de feestdagen, maar Amazon koppelt er vooralsnog geen campagne aan.

Prime is nu beschikbaar in dertien landen, waaronder vijf Europese landen. Amerika kent de dienst sinds 2005, en heeft ongeveer 80 miljoen abonnees.

Amazon is eigenlijk al sinds 2014 actief op de Nederlandse markt. Miljoenen artikelen worden nu al binnen een à twee dagen in Nederland bezorgd, met een omzet van 250 miljoen euro. Een Nederlandse website voor e-boeken en e-readers is ook sinds 2014 in de lucht.

Beeld: 123rf

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie