Basic-Fit neemt Fitland over

De meeste van de 37 sportscholen worden omgebouwd tot Basic-Fit-fitnesscentrum.

Basic-Fit
Wikimedia

Uitbater van fitnesscentra Basic-Fit koopt zijn Nederlandse branchegenoot Fitland. Dat bedrijf heeft 37 sportscholen en is de op twee na grootste partij in Nederland. Wat Basic-Fit betaalt voor Fitland heeft de beursgenoteerde onderneming niet bekendgemaakt.

Advertentie
advertisement

Duurder

Fitland richt zich op een wat duurder marktsegment dan Basic-Fit. Bij zijn 37 fitnesscentra heeft het bedrijf 56.000 leden. De jaarlijkse omzet van Fitland bedraagt ongeveer 21 miljoen euro en Basic-Fit denkt dat de overname vanaf volgend jaar bijdraagt aan de winst.

Basic-Fit heeft 161 sportscholen in Nederland. Als alle Fitland-vestigingen omgebouwd zijn tot Basic-Fit-filialen nadert dat aantal de tweehonderd. Wel denkt Basic-Fit een beperkt aantal fitnesscentra te verkopen.

 

Bron: ANP

 

Lees hier een uitgebreid interview met Erica van Vonderen, international marketing & e-commerce manager bij Basic-Fit, die onlangs de titel Marketing Talent of the Year bij mocht schrijven: Marketingbeest Erica van Vonderen (Basic-Fit): ‘Digital is geen marketing!’

Plaats als eerste een reactie

Advertentie