Bill Gates investeert miljoenen in Nederlandse websuper Picnic 

Het vermogen moet de internationale groei versnellen om de duurzaamste boodschappen-bezorgservice van Europa te worden.

Bill Gates investeert miljoenen in Nederlandse websuper Picnic 
Picnic

De Bill & Melinda Gates Foundation Trust is nieuwe investeerder in websupermarkt Picnic. In totaal is € 600 miljoen opgehaald om internationale groei te versnellen en zo de duurzaamste boodschappen-bezorgservice van Europa te worden. De Bill & Melinda Gates Foundation Trust leidde de financieringsronde, dat betekent dat het de grootste investering deed. Ook bestaande investeerders deden mee.

Advertentie
advertisement

Versnelde uitrol

De nieuwe investering maakt een versnelde uitrol van Picnic in Europa mogelijk, vooral in Duitsland en Frankrijk. Volgens de Picnic zijn investeringen nodig in gerobotiseerde fulfilment centers, elektrische voertuigen en een team van software-ontwikkelaars om de langetermijngroei te bewerkstelligen. Daarnaast wil Picnic de investering gebruiken voor verdere technologische innovaties om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. 

Duurzaamheidsaspect

Picnic is in 2015 opgericht door Michiel Muller en moest een eigentijdse versie worden van het ‘melkboerrondje’. Inmiddels is de online supermarkt uitgebreid naar meer dan 200 plaatsen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Sinds de start is het duurzaamheidsaspect een van Picnics belangrijkste speerpunten.

‘Het is een van grootste en belangrijkste uitdagingen van onze generatie om de voedselketen duurzamer te maken’, vertelt medeoprichter van Picnic Joris Beckers. ‘Het was onze missie om een nieuw distributiesysteem van voedsel te ontwerpen dat niet alleen duurzaam is, maar dat ook het doen van boodschappen compleet vernieuwt. 

Lees ook: Picnic gaat Fries

Advertentie