Duits e-commercebureau wordt onderdeel van bureaunetwerk Dept

Bureau superReal is specialist in e-commerce voor mode en lifestyle.

  • Commerce
  • 13 February 2018
  • Redactie Adformatie

Beeld: directieleden van superReal (vlnr: Volker Will, Oliver Cloppenburg, Jan Gutkuhn)

Internationaal bureaunetwerk Dept breidt uit met het Duitse e-commercebureau superReal. Dankzij deze overname heeft Dept nu drie bedrijven in de Duitse markt met samen 220 medewerkers.

Management en cultuur blijven behouden
Het bureau nam eerder Trust Agents (online marketing) en Be Excellent (technische e-commercespecialist) over. Volgens oprichter Volker Will van superReal behoudt het bureau zijn eigen identiteit en management. 'De toetreding tot Dept zorgt voor verdere internationale groei, terwijl we de superReal cultuur levend kunnen houden.'

Groeiend bureau
SuperReal werkt voor merken als Nivea, Otto, Tamaris en Weber. Het bureau is expert op het gebied van online marketing, data en technologie. De omzet groeide met 50% in 2017 naar 8 miljoen euro.

Met 105 nieuwe Duitse collega’s versterkt Dept niet alleen zijn positie op de Duitse markt, maar ook de internationale e-commerce mogelijkheden. Paul Manuel, mede-oprichter van Dept: 'De creatieve en technische kracht van superReal, gecombineerd met de solide technische expertise van Be Excellent en online marketingbureau Trust Agents, creëert een unieke en alles-in-één oplossing voor e-commerce merken.'

Dept bouwt en koopt
Het netwerk van Dept groeit met dit nieuwe bureau naar 750 medewerkers met een gecombineerde omzet van meer dan 80 miljoen euro en kantoren in Nederland, UK, US, Duitsland, Ierland en Spanje. Sinds 2015 helpt investeerder Waterland de oprichters van digitaal bureau TamTam om het bedrijf via een zogenaamde 'build & buy-strategie' internationaal te laten groeien. Dept is het paraplumerk. In Nederland kocht het Supersteil, eBrella, Expand Online, a friend of mine, Second Degree, Studio Dumbar en indirect Tricode, in Engeland Building Blocks, in Ierland Webfactory en in Duitsland Be Excellent en Trust Agents.

Dept en superReal maakten een filmpje over de overname.

 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie