Gedragscode voor affiliate marketing

Platform Affiliate Netwerken (PAN), de branchevereniging van affiliate netwerken in Nederland, introduceert 23 mei een gedragscode voor de affiliate marketingbranche in Nederland. De ‘Gedragscode Affiliate Marketing 1.0’ heeft als doel om de branche in zijn geheel verder te professionaliseren.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De behoefte aan een algemene gedragscode is ontstaan als gevolg van een sterk groeiende markt.

De affiliate marketing netwerken die nu in het PAN zitting nemen zijn Daisycon / Paxz, M4N, Tradedoubler en Zanox. Zij hebben voor zichzelf een aantal regels opgesteld, zoals het zorgen voor transparantie in het volgen van transacties of het bieden van financiële stabiliteit. Anderzijds zijn er afspraken gemaakt om er op toe te zien dat adverteerders, affiliates en bureaus zich aan de spelregels houden.

Van adverteerders wordt bijvoorbeeld verwacht dat zij gerealiseerde transacties op tijd beoordelen. Van affiliates wordt onder andere gevraagd dat zij enkel volgens de afspraken van het affiliate programma advertentiemateriaal plaatsen.

Aan het niet naleven van deze regels koppelt het PAN sancties. Het bestuur kan bijvoorbeeld overgaan tot het informeren van overige leden en het staken van de dienstverlening aan de betrokken partij.

De gedragscode is een werkdocument, dat regelmatig aangepast dient te worden.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie