Geen deal tv-rechten voetbal

De kans is groot dat achttien clubs uit de eredivisie op zoek moeten naar een nieuwe koper voor de televisierechten van de wedstrijden in de KPN Eredivisie. Het Zwitserse marketingbureau AIM heeft nog steeds geen bankgarantie kunnen afgeven voor het bedrag van jaarlijks 150 miljoen gulden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Eredivisie NV (ENV) heeft een vergadering voor vandaag inmiddels afgelast. “De bedoeling was dat we tot zaken zouden komen', aldus ENV-commissaris Herremans. “Maar er is helaas niets veranderd sinds onze laatste vergadering. Dan heeft het ook geen zin om bij elkaar te komen. Het is nog te vroeg om te zeggen dat we op zoek moeten naar een nieuwe kandidaat.” De afwachtende houding van de ENV is begrijpelijk. Het aanvankelijke bod van het marketingbureau is te mooi om zo maar van tafel te vegen. AIM verklaarde in het najaar vijf jaar lang 150 miljoen gulden te willen betalen voor de televisierechten van de eredivisie. Het bedrag was twee keer zoveel als de achttien clubs uit de hoogste klasse momenteel aan televisiegelden verdelen.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie