Hema gaat ook naar Oostenrijk

In het voorjaar van 2018 opent Hema twee winkels in Wenen.

  • Commerce
  • 4 December 2017
  • Redactie Adfo Groep

Hema zal in het voorjaar van 2018 twee winkels in het centrum van Wenenk openen. Meerdere winkels in de Oostenrijkse hoofdstad zullen volgen.

Hema: ‘Vanwege het succes van de Duitse winkels in de grote steden Keulen en Frankfurt zijn de nieuwe winkels in de hoofdstad van Oostenrijk een logische volgende stap voor Hema in de internationale expansie. Hierbij zal Hema zich in eerste instantie richten op Wenen, maar de winkelketen onderzoekt ook al de mogelijkheden voor vestigingen in enkele andere grote steden in Oostenrijk.’

Volgend jaar hoopt de retailer internationaal ongeveer 35 nieuwe winkels internationaal te openen, zoals in Stuttgart en andere Duitse steden.

In Spanje en het Verenigd Koninkrijk worden mogelijke openingen in andere steden dan Barcelona, Madrid en Londen, waar Hema zich al bevindt, onderzocht.

Hema geeft aan dat de internationale klanten relatief jong (meer dan 50 procent is jonger dan 34 jaar) zijn en de retailer op sociale media volgen, waar de keten bijvoorbeeld in Frankrijk bijna vier keer meer volgers op Instagram heeft dan Carrefour.

Beeld: Wiki Commons

Advertentie