Is het einde van de traditionele zoekmachine nabij?

Het is doorgaans niet gemakkelijk om iets te vinden op internet. Zoekmachines kunnen behulpzaam zijn, maar geven vaak te veel opties als zoekresultaat. Als mensen uiteindelijk op een interessante site stuiten maken ze dan ook snel een 'bookmark' of 'favori et' aan, zodat de site gemakkelijk terug is te vinden. Bookmarks zijn daarom een waardevolle informatiebron. Stel dat u de bookmarks van duizenden mensen als uzelf zou kunnen doorzoeken...

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het is doorgaans niet gemakkelijk om iets te vinden op internet. Zoekmachines kunnen behulpzaam zijn, maar geven vaak te veel opties als zoekresultaat. Als mensen uiteindelijk op een interessante site stuiten maken ze dan ook snel een 'bookmark' of 'favoriet' aan, zodat de site gemakkelijk terug is te vinden. Bookmarks zijn daarom een waardevolle informatiebron. Stel dat u de bookmarks van duizenden mensen als uzelf zou kunnen doorzoeken...

Het Nederlandse biedt deze mogelijkheid. Oneview is een gratis service voor het online beheren van bookmarks. Oneviewgebruikers bewaren hun bookmarks online in een persoonlijk, afgeschermd bestand en kunnen bij iedere bookmark aangeven of deze privé of openbaar is. Openbare bookmarks kunnen door andere Oneviewgebruikers worden bekeken en doorzocht op onderwerp.

Het bookmarkbestand kan worden geopend via de Oneview-site, maar met het zogenaamde 'Surfboard' kan de gebruiker de bookmarks ook oproepen zonder dat hij op op de is ingelogd. Door de Oneviewservice zijn bookmarks overal ter wereld toegankelijk, omdat ze niet door de browser worden opgeslagen op de lokale harde schijf.

Oneview biedt niet alleen de mogelijkheid om de bookmarks van anderen te bekijken. Het is ook mogelijk gezamenlijk bookmarks te beheren. Zo kunnen er rond bepaalde onderwerpen communities worden opgestart. Oneview is internationaal marktleider op het gebied van online bookmarks. Het concept van het online opslaan van bookmarks met aanvullende services is in verschillende landen onderscheiden.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie