Hudson's Bay breidt voorlopig niet uit in Nederland

  • Commerce
  • 23 February 2018
  • Redactie Adfo Groep

Hudson’s Bay opent voorlopig geen nieuwe winkels in Nederland. De warenhuisketen concentreert zich op de vijftien steden waar al huurcontracten zijn getekend. Dat zegt Stefaan Le Clair, directeur van Hudson’s Bay in Nederland en België, in het AD.

Nieuwe vestigingsplaatsen komen er voorlopig niet bij, meldt Le Clair.  Wij hebben besloten om ons voorlopig op deze vijftien steden te concentreren.' De directeur weerspreekt ook de geruchten dat het bedrijf zich uit Europa zou terugtrekken. 'We are here to stay', zegt hij.

Het Canadese winkelconcern noteerde in de eerste helft van 2017 een fors hoger verlies en zag dat ook in het derde kwartaal oplopen. Het bedrijf zag de kosten stijgen, mede doordat het bezig was zijn eerste warenhuizen in Nederland te openen. Tegelijkertijd was de omzet licht teruggelopen.

Hudson's Bay zit sinds september vorig jaar in Nederland. Eerst in Amsterdam, daarna ook in Rotterdam en Den Haag. Daarna volgden nog negen vestigingen. Le Clair wil niet zeggen hoeveel het bedrijf heeft omgezet in de vijf maanden. ,,We hebben met een nieuw team een ongelooflijke prestatie neergezet. Maar er is nog veel werk aan de winkel." Volgens de directeur trokken de warenhuizen in december 3,5 miljoen bezoekers.

Het Canadese concern brengt in Nederland naast Hudson's Bay ook Saks OFF 5TH. Van die laatste keten zijn er inmiddels 2 filialen open, in Amsterdam en Rotterdam, zo liet een woordvoerster aan het ANP weten.

 

Bron: ANP
Beeld: Opening Hudson's Bay Amsterdam Rokin

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie