Intertoys failliet

De winkels blijven voorlopig open om de kansen op een doorstart te vergroten.

Intertoys failliet
Baby Born

Speelgoedwinkelketen Intertoys is failliet. Bewindvoerders van de geplaagde keten hebben aan de rechter gevraagd de uitstel van betaling om te zetten in faillissement. De winkels blijven voorlopig open om de kansen op een doorstart te vergroten. De mogelijkheden daarvoor worden momenteel onderzocht

 

Advertentie
advertisement

Van Blokker naar Alteri

De speelgoedketen maakte jarenlang deel uit van Blokker Holding, totdat Intertoys in 2017 werd verkocht aan de Britse investeerder Alteri. Onder de nieuwe eigenaar werden tal van vernieuwingen doorgevoerd. Denk aan een nieuw IT-platform en aanpassingen in de leveringsketen. Volgens een zegsman was er jarenlang amper geïnvesteerd in de webwinkel. Inmiddels is duidelijk dat er meer nodig is dan de inhaalslag van de afgelopen veertien maanden.

Voor de verkoop aan Alteri deed Blokker Holding nog een poging om Intertoys te transformeren van 'een dozenschuiver naar een speelparadijs'. De bedoeling was, zo vertelde de toenmalige directeur marketing Saskia Bax, om meer beleving in de winkel te brengen. 'Want Intertoys wil de magie weer terugbrengen in de winkel.' Een wanhoopspoging weten we nu. De overname volgde minder dan een jaar later.

300 winkels

Intertoys heeft circa driehonderd winkels in Nederland en België, twee distributiecentra en een hoofdkantoor in Amsterdam. Daarnaast kent Intertoys nog ruim honderd franchisenemers in Nederland. Er werken meer dan 3200 mensen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie