Premium

Italiaans restaurantketen met Duits DNA betreedt Nederlandse markt: L’Osteria

Het restaurantconcept heeft 88 vestigingen in 5 landen. Als het concept in Amsterdam aanslaat, wordt gekeken naar verdere uitrol.

L'Osteria

Nederland is een restaurantketen rijker. Vorige week werd de eerste vestiging van L’Osteria geopend, en wel aan de jachthaven van het Amsterdamse Amstelkwartier.

Advertentie
advertisement

Oer-Duits

Hoewel het concept (in 1999) het levenslicht zag in het Duitste Nürnberg, en de oprichters Friedemann Findeis en Klaus Rader rasechte Duitsers zijn, presenteert L’Osteria zichzelf als het restaurant van de verse, handgemaakte pasta’s en een warme Italiaanse sfeer. Dat wordt zo verwoord: ‘Familiegevoel, de liefde voor vers bereid eten, gevoel voor design en een warme, persoonlijke sfeer kenmerken de restaurants van L'Osteria.

De levendige sfeer van een typisch Italiaanse herberg doet je geloven dat je een scène uit de film uit de Roma van Frederico Fellini bent ingestapt. Op de kaart vers bereide tijdloze klassiekers uit de Italiaanse keuken. Iconisch zijn de immense vers bereide pizza’s-to-share, die groter zijn dan de borden aankunnen. Ook de pasta’s op de kaart worden in royale porties geserveerd, voor eerlijke prijzen.’

L'Osteria
L'Osteria

Italië

L’Osteria – een formule met zowel eigen vestigingen als franchisenemers - heeft nog geen restaurants in Italië zelf geopend. Na Duitsland breidde het wel uit naar Oostenrijk, Zwitserland, Engeland en nu dus ook Nederland.

 

 

Famiglia

De Nederlandse franchisenemers Jaap Schalken en Stephan van Kruisselberge zijn van plan om na het eerste restaurant aan de Amstel in Amsterdam sowieso nog een tweede vestiging te openen. ‘Die tweede locatie willen we goed neerzetten en als het concept aanslaat – en vooralsnog lijkt het erop - om op mooie locaties met sfeer ons famiglia-concept uit te rollen.

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie