Karwei speelt in op tiny house-trend

Klein wonen is een nieuwe trend in Nederland, aldus de doe-het-zelfketen.

  • Commerce
  • 13 November 2017
  • Redactie Adfo Groep

Karwei wil consumenten helpen met het afstemmen van het interieur op een klein aantal vierkante meters. De doe-hetzelfketen laat het zien door de komende weken met een huisje door het land te reizen.

Tiny houses zijn volwaardige woningen met een maximale oppervlakte van vijftig vierkante meter. Ze zijn makkelijk in elkaar te zetten en snel te verplaatsen met ruimtelijke en innovatieve technologieën, waardoor ze vaak ook duurzaam kunnen zijn. Mensen bouwen ze soms zelf.

Johanne Sintnicolaas, trendwachter voor de retailer: ‘De trend houdt in dat mensen steeds kleiner en met minder spullen gaan wonen. Dat geeft ze meer vrijheid en controle over hun eigen leven. Het sluit aan bij de trend om minder te bezitten, en betaalbaarder en flexibeler te leven.’

Het kleine huisje heeft een oppervlakte van 15 vierkante meter en is ingericht met de combinaties, zodat consumenten kunnen zien hoe ze een klein huisje kunnen inrichten.

Karwei reist met het kleine huisje van donderdag 16 november tot en met 16 december naar Den Bosch, Zwolle, Groningen en Breda.    

Advertentie