Kerstomzet bereikt nieuwe mijlpaal: ruim door de grens van 1 miljard euro

Op Eerste Kerstdag openen 4 procent meer supermarkten hun deuren dan vorig jaar.

Aan de kerstdis
123rf

Het CBL, de brancheorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, verwacht dat de omzet in de kerstweek op ruim 1 miljard uitkomt. Hiermee wordt een nieuwe mijlpaal bereikt. Piekmomenten in de supermarkten zijn de zondag en maandag voor Kerstmis. Voor versproducten zal de grootste drukte op maandag 24 december zijn.

Ook online wordt veel drukte verwacht. Veel winkels adviseren dan ook om al vroegtijdig een bezorgmoment te reserveren. Voor wie ook op Eerste en Tweede Kerstdag een boodschap wil doen, zijn er een flink aantal supermarkten geopend. Uit een onderzoek van Distrifood blijkt dat dit jaar 727 supermarkten op Eerste Kerstdag open zijn. Dit is een toename van bijna 4% ten opzichte van vorig jaar. Op Tweede Kerstdag zijn met 2265 meer dan de helft van de supermarkten geopend.

Advertentie

Gemak dient de kerstmens

Met Kerstmis wordt de koelkast gevuld met veel verse producten die gemakkelijk en snel te bereiden zijn. Supermarkten spelen daarop in en bieden veel kant-en-klare of makkelijk te bereiden versproducten aan. Veel verkochte producten zijn de verspakketten, pureersoepen en ovenschotels. De traditionele rollade en ovenschotels ontbreken ook dit jaar niet. Honderdduizenden medewerkers werken de klok rond om ervoor te zorgen dat de consument zijn eten en drinken voor de kerstdagen in huis krijgt.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie