#lekkersociaal 48: Over een nieuwe functie van Messenger en paniek bij Instagram Stories

Creative content agency Blauw Gras praat je bij! Deze week een spelletjes functie in de nieuwe Facebook Messenger, screenshot meldingen bij Instagram Stories en de laatste Twitter updates!

  • Blog
  • 1 December 2016
  • Erik Wiese

Let the games begin

Gezellig aan het chatten via Facebook Messenger en het gesprek valt stil? Daar hoef je nu niet meer bang voor te zijn. Want vanaf deze week kan je met de nieuwe Facebook Messenger spelen met je vrienden. Voor nu zijn er zeventien verschillende spelletjes beschikbaar, waaronder de bekende Pac Man en Words With Friends: Frenzy, maar dat zullen er meer worden in de loop der tijd. Winnen!

Dat er een spelletjes component wordt toegevoegd aan Facebook Messenger is niet zo gek. Je kon natuurlijk al spelletjes spelen via je Facebook account (Geef toe, ook jij hebt je wel eens aan Farmville gewaagd).Ook is het spelen van spelletjes iets dat heel erg past bij een sociaal netwerk. Je hebt thuis niet voor niets spelletjes avonden om gezellig met je familie iets leuks te doen. Dit is hetzelfde idee, maar dan digitaal. Als laatste kan er stilletjes gezegd worden dat mensen over het algemeen best competitief zijn. Met een leaderboard waar je je scores kan delen is dit het laatste onderdeel dat ervoor moet zorgen dat de functie een succes gaat worden. Hopelijk kunnen jullie een beetje tegen je verlies!

Stalker alert

We hebben het vorige week al gehad over de nieuwe functies van . Eén van die functies hield in dat je foto’s kan maken die na een bepaalde tijd weer verdwijnen. Erg leuk, maar je krijgt, net als bij Snapchat, een melding als iemand daar een screenshot van maakt. En dat heeft deze week voor de nodige paniek gezorgd. Betekent dit dat je ook een melding krijgt als je een screenshot maakt van een gewone geplaatste foto!? Nee, gelukkig niet. Maar bij de social media stalkers onder ons stond het zweet op het voorhoofd!

Als je dacht dat je de enige was die af en toe een beetje stalkt op social media, dan heb je het goed mis. Op Twitter kan je heerlijk genieten van alle panic attacks van afgelopen week. Zo wilden mensen de Instagram App , gingen mensen bijna en zijn er genoeg met vrienden. Uiteindelijk was er dus helemaal niks aan de hand en kan iedereen weer rustig ademhalen. Gelukkig kunnen de meesten erom lachen na de schrik, pfew!

Twitter updates

We vliegen ook nog even door de nieuwe Twitter updates die deze week zijn uitgekomen. Het zijn geen world changing updates, maar zeker leuk om te weten!

Allereerst kan je vanaf deze week gebruik maken van via je mobiel. Om even jullie geheugen op te frissen; Twitter Moments is een storytelling tool van Twitter waarin je een verzameling van Tweets kan bundelen in één ‘Moment’. Eerst kon dit alleen via desktop, en nu dus ook op je smartphone. Slimme zet van Twitter, want van de Twittergebruikers gebruikt het social media platform via mobiele telefoon.

Een andere update die deze week uitkwam is zo klein dat het je vast niet is opgevallen. Vanaf nu worden je direct replies genummerd. Zo kan je in een handomdraai zien hoeveel mensen er hebben gereageerd op je Tweet. Daarbij worden je replies ook gerankt op relevantie. Het antwoord met bijvoorbeeld de meeste likes komt dan bovenaan te staan. Handig!

Dit was dan weer de van deze week. Lekker weer wordt het dit weekend niet. Dus als je surprise af is en de pepernoten op zijn kan je gezellig met je vrienden gamen op Facebook Messengeren en met een gerust hart gekke Sint en Piet foto’s op Instagram screenshotten.

Deze bijdrage is geschreven door . Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie