Mecom verkoopt belang AD Nieuwsmedia

Het Britse concern verkoopt zijn belang in AD Nieuwsmedia aan PCM voor een bedrag van 42,3 miljoen euro.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het gaat om een belang van 37 procent. , eigenaar van Wegener, wil de opbrengst gebruiken om zijn schulden met 27,5 miljoen euro te verlagen. De verkoop werd al aangekondigd, maar toen werden er nog geen financiële details bekendgemaakt.

Wegener en PCM spraken al sinds augustus vorig jaar over de toekomst van AD Nieuwsmedia, een krantengroep die verschijnt onder een landelijke en zeven regionale titels.

AD Nieuwsmedia is een joint venture van PCM en Wegener. PCM heeft al 63 procent van de aandelen. De transactie maakt deel uit van een bredere overeenkomst.

Zo koopt PCM van Wegener de drukkerij Nieuwsdruk West in Den Haag. Naast deze transactie heeft Wegener de aankoop van (PLM) van PCM afgerond voor een bedrag van € 1, op een 'cash and debt free' basis. PLM geeft wekelijks 27 huis-aan-huiskranten uit in de provincie Zuid-Holland, met een totale oplage van ruim 1 miljoen. In 2008 had PLM een omzet van € 17,2 miljoen.

Deze aankoop staat formeel los van de verkoop van het belang in AD Nieuwsmedia.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie