Talpa moet toch 1 euro boete betalen

Talpa moet alsnog 1 euro boete betalen voor niet toegestane reclame in het programma De Wedstrijden. Dat heeft het Commissariaat voor de Media bepaald.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De omroep kreeg vorig jaar van het Commissariaat voor de Media een boete opgelegd vanwege sluikreclame en 'niet toegestane sponsorvermeldingen' in en rond het tv- programma De Wedstrijden. Talpa liet het logo van de Sponsor Loterij zien tijdens herhalingen van fragmenten uit voetbalwedstrijden. De mediawaakhond concludeerde dat het merk 64 keer vrijwel beeldvullend was ingemonteerd.

Zowel Talpa als de Sponsor Loterij en Eredivisie tekenden bezwaar aan. Onder meer voerde Talpa als argument aan dat de Sponsor Loterij een instelling zonder commerciële doelstellingen. Maar het commissariaat blijft van mening dat Talpa door het tonen van hert merk van de Sponsorloterij de Mediawet heeft overtreden.

Talpa kan tegen het besluit in beroep gaan bij de rechtbank in Amsterdam. De boete moet nu wel binnen zes weken betaald zijn, ook al zou Talpa beroep bij de rechtbank aantekenen.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie