Vergelijk.nl als eerste vergelijkingssite zichtbaar in Google Shopping

De resultaten van Vergelijk.nl zijn, naast die van Google zelf, nu ook zichtbaar in de zoekresultaten.

Vergelijk.nl is als eerste Nederlandse vergelijkingssite zichtbaar via Google Shopping. Hiermee reageert Google op de eis van de EU om de zoekresultaten op het gebied van shopping open te zetten voor vergelijkingssites. De EU achtte Google schuldig aan machtsmisbruik en het bewust benadelen van vergelijkingssites.

Ben Kerkhof, oprichter van Vergelijk.nl: ‘Google had door Google Shopping de markt volledig naar haar hand gezet en gemonopoliseerd. Tot vandaag konden alleen webwinkels die daarvoor betaalden een plaats in Google Shopping bemachtigen. Omdat deze plekken bij opbod worden geveild, betaalden webwinkels onnodig veel geld. De consument krijgt zoekresultaten voorgeschoteld die niet altijd de goedkoopste of de beste opties weergeven. Omdat wij nu wel toegang krijgen tot Google Shopping kunnen we al onze klanten de mogelijkheid bieden gebruik te maken van dit platform.'

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie