AH test bezorgrobot en social media platforms testen erop los

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal.

Lekkersociaal
Lekkersociaal

Albert Heijn en bezorgrobot

Die robotbezorgingen schieten als paddenstoelen uit de grond. In dit geval uit de schappen van de Albert Heijn. Weet je nog dat we vorige week vertelden over Domino’s dat niet alleen druk is met pizza’s bakken, maar ook met robotbezorging? Deze week is het de beurt aan de AH.

Werk je op de High Tech Campus in Eindhoven? Bof jij even. Tussen 15 en 26 juli kun je je broodje gezond laten bezorgen door een robot. Als dat geen next level lunch is, dan weten wij het ook niet meer. De volautomatisch rijdende robot wordt gedurende deze twee weken getest. Zo mag de robot zelfstandig oefenen om de locatie van het afleverpunt te vinden. Wel High Tech Campus only, want voorlopig gaat het voertuig de openbare weg niet op. Gelukkig is het afgesloten terrein van de campus ideaal om te proefrijden. Kom maar door met die bezorgrobots!

Advertentie
advertisement
AH
AH AH

WhatsApp Status

Op zoek naar een kamer in Amsterdam? Dan snappen we dat je je wanhopige oproepjes graag met de héle deelt. Lees: via Facebook berichtjes, Insta Stories en nog meer stories. Kost allemaal nu nog veel tijd. Maar wie weet komt er verandering.

WhatsApp is druk aan het testen met de optie om WhatsApp ‘stories’ direct door te plaatsen naar Instagram en Facebook. Snap je ‘m? Je vrienden missen nooit meer je stories. Instagram Stories zijn populairder en worden veel meer gebruikt dan statusupdates via WhatsApp, maar daar komt misschien verandering in. Al moet een test nog wel uitwijzen of dit verstandig is. Geen zorgen over je privacy trouwens, want WhatsApp zegt dat de accounts niet aan elkaar worden gekoppeld. Je gegevens worden enkel overgedragen tussen de apps op je telefoon. Én je kunt zelf beslissen of je story genoeg potentie heeft om overal naar door te plaatsen.

WhatsApp
WhatsApp WhatsApp

Facebook meldingen

Je hebt twee soorten mensen: de een heeft 1290302 meldingen en mailtjes openstaan op z'n telefoon, de ander moet altijd die rode meldingen wegwerken. Als je tot de laatste groep behoort, dan word je soms misschien lichtelijk panisch. Eerlijk zeggen hoor. Die meldingen spelen met je psychische gesteldheid. En dat heeft Facebook gehoord. ­

Het platform gaat het de gebruikers makkelijker maken. Facebook is namelijk aan het testen met een optie om de rode notificaties zowel in de app als op je beginscherm uit te zetten. Je kunt kiezen wat je precies wil uitzetten, want misschien wil je die kattenvideo’s waarin je bent getagd koste wat het kost zien. Het idee hierachter is dat de gebruiker direct opzoek gaan naar bijvoorbeeld de facebookevenementen in de buurt, zonder ook maar enige afleiding.

Misschien had je het al gemerkt, maar er wordt momenteel flink wat getest in de wereld van social media. We wachten het allemaal af! 

facebook
facebook facebook

Circus 3D

Een circus met 3D-geprojecteerde olifanten, paarden en goudvissen? Ja, ja, je hoort het goed. Circusdieren zitten vaak levenslang in kooien opgesloten en dierenrechtenorganisaties verzetten zich hiertegen. Dat is ook niet heel gek, want een circus gaat meestal gepaard met dierenleed. Daar heeft het Duitse circus Roncalli wat op bedacht.

Wat dan? We blikken even terug. Heb je het optreden van Justin Timberlake gezien tijdens de Super Bowl 2018? Hij trad toen op met een hologram van de overleden zanger Prince. Dit optreden was voor de oprichter van het circus een bron van inspiratie. Hij ging direct opzoek naar mogelijkheden om met 3D-hologrammen de magie van het circus in stand te houden, zonder echte dieren. En met succes, want de reacties waren zeer positief.

Het Duitse circus bestaat sinds 1976, maar de oprichter gaat lekker mee met de technieken van deze tijd!

3D
3D 3D

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie