Angry Birds maakt comeback en Facebook komt met zuinige Lite-versie

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal.

Lekkersociaal
Lekkersociaal

Angry Birds AR: Isle of Pigs

Angry Birds. Wedden dat jij dit ook speelde? Het populaire spel werd 4 miljard keer gedownload en driftig gespeeld. Verslavend was het zeker, maar langzaam verdween het uit ons leven. Maar zoals een vogel die uitvliegt vast nog wel eens terugkeert, is dit ook het geval met de game.

Maak je klaar voor de grote comeback van Angry Birds. En niet zomaar een comeback, want we hebben het hier over Angry Birds AR: Isle of Pigs. Kom maar door met die augmented reality. De virtuele vogels en varkens vliegen bij jou straks door de woonkamer om alles te slopen. Het spel komt met 40 levels en daarmee zijn we wel even zoet.

Nog een paar nachtjes slapen, want de verwachting is dat de nieuwe Angry Birds op 30 april uitkomt. Exclusief voor iOS gebruikers.

Advertentie
advertisement
Angry Birds
Angry Birds Angry Birds

Facebook Lite

Duurzaam? Energie besparen? Ook jij kan het. En Facebook helpt een handje. De nieuwe app ‘Facebook Lite’ is in Nederland nu ook beschikbaar voor de iPhone-gebruikers.En Android-gebruikers dan? Zij konden hier al een tijdje gebruik van maken. We hebben het over de simpele versie van de reguliere app. Wat betekent dit? Minder data- en batterijgebruik! Daarnaast scheelt het ook nog eens ruimte op je telefoon. De gewone versie neemt 250 MB in. In vergelijking met de Lite-versie die je 10 MB kost, is de keuze makkelijk gemaakt.

De versimpelde versie ziet er simpel uit. Minder poespas. Video’s spelen niet vanzelf af en worden in lagere resolutie weergegeven. Dit is voordelig voor die internetbundel, want het blijkt dat je gemiddeld 5,5 MB aan dataverkeer door Facebook verbruikt. De Lite-versie van Messenger is voor iPhone gebruikers in Nederland nog niet beschikbaar. En helaas is Messenger ook nog steeds niet in de Facebookapp geïntegreerd.

Facebook
Facebook Facebook

Apple gadget

Iedereen raakt weleens spullen kwijt. Je bent niet de enige. Mogelijk komt Apple met een nieuwe gadget voor dit probleem. Anonieme bronnen melden dat Apple op zoek is naar een nieuwe koppeling met de bekende ‘Zoek mijn iPhone- en Zoek mijn vrienden-apps’. Hoe werkt dat? Gebruikers zouden de Apple-gadget kunnen vastmaken aan alles wat je maar kunt verliezen: sleutels, opladers, schoenen en noem maar op. Via iCloud koppel je de gadget aan de iPhone. Zo kun je achterhalen waar je schoenen staan. Klinkt als de nieuwe ‘Zoek mijn spullen’. Of het allemaal echt zo handig is, moeten we maar zien. Tot die tijd raden wij je aan om al je spullen goed te ordenen.

 

Apple
Apple Apple

Een gezonder Twitter

Spam, nepaccounts, beledigende berichten en nog meer schadelijke content. Zaken als deze kunnen mensen zich onveilig laten voelen op social media. We zoomen in op Twitter, want wordt hier wel iets tegen gedaan?

Ongeveer een jaar geleden nog niet. Twitter deed geen proactieve beoordeling van schadelijke content. Dat is gek, want mensen die zich onveilig voelen op Twitter moeten daardoor zelf misbruik melden aan het platform. Pas na het melden worden tweets kritisch bekeken. Twitter vond dat dit anders moest en heeft nu technologie die het mogelijk maakt om een deel van de content vooraf ter beoordeling aan speciale teams voor te leggen. Hiermee wordt spam, platformmanipulatie en andere overtredingen eerder opgespoord.

Het proactief beoordelen van content is een grote vooruitgang naar een gezonder Twitter. Lekker bezig!

 

Twitter
Twitter Twitter

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie