Betalen voor WhatsApp en nieuwe functies bij Facebook

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

Lekker Sociaal 32

Niet lachen met Facebook!

Je kunt vanaf nu op Facebook twee augmented reality games spelen met zes personen. Facebook hoopt door het toevoegen van de games videogesprekken aantrekkelijker te maken. In het spel “Don’t Smile” is het verboden om te lachen. Zodra Facebook je grijns detecteert heb je verloren. “Asteroids Attack” is een spel die de beweging van je gezicht ziet. Het doel is om stenen en lasers te ontwijken terwijl je door een ruimteschip navigeert. Zelf proberen? Dat kan via Facebook Messenger. Open een gesprek en klik op het video icoon. Als je op de ster klikt, kun je een keuze maken uit de games. De persoon ontvangt een melding dat het tijd is om een spel te spelen. Enthousiast? Goed nieuws! Facebook heeft laten weten dat er zo snel mogelijk nog twee AR games worden toegevoegd. Binnenkort kun je katten matchen in het spel “Kitten Kraze” of een strandbal overgooien in “Beach Bump”. Lekker bezig Facebook!

Advertentie
advertisement
Facebook Messenger
Facebook Messenger

Dalende cijfers bij Snapchat

Snapchat verliest drie miljoen gebruikers in het tweede kwartaal. De oorzaak van de daling ligt grotendeels in het redesign van de app, dat allesbehalve positief werd ontvangen. Gelukkig wordt er gewerkt aan een herontwerp. Het vernieuwde design wordt gebaseerd op feedback van gebruikers, wel zo handig! Ondanks de (toch) positieve bedrijfsresultaten, is er nog meer slecht nieuws voor Snapchat; een broncode van de app stond gepubliceerd op GitHub. In deze code is een stuk van de software te lezen, zeer bedrijfsgevoelige informatie dus! Hopelijk volgend kwartaal betere tijden voor Snapchat.

Snapchat
Snapchat

Vrij spel voor cybercriminelen

Er is een beveiligingslek ontdekt bij WhatsApp dat flinke gevolgen kan hebben. Zo kun je door de ‘quote’-functie te gebruiken de identiteit van de afzender wijzigen. Daarnaast is het mogelijk om de tekst van iemand anders binnen een paar kliks aan te passen. Hierdoor kan een cybercrimineel misleidende informatie creëren én verspreiden. Maar dit is niet alles! Ook kan er in een groepschat een privébericht worden verstuurd, vermomd als openbaar bericht. Zodra een persoon reageert kan de hele groep het antwoord lezen. Klinkt niet heel veilig allemaal!

WhatsApp
WhatsApp

Facebook aan de haal met bankgegevens

Bij grote Amerikaanse banken heeft Facebook overboekingen en het banksaldo opgevraagd. Nee, dit is zeker geen grap. Met de bankgegevens hoopt Facebook meer betrokkenheid te krijgen op het platform. Door chatbots in Facebook Messenger word je op de hoogte gehouden van je banksaldo, en als er sprake is van fraude krijg je een melding. Of Facebook er goed aan doet om met bankgegevens te werken, is nog maar de vraag. Het schandaal met Cambridge Analytica staat in ieder geval nog vers in ons geheugen!

Facebook
Facebook

Telaatkomers worden gestraft

Pas na 24 uur gereageerd op een bericht via WhatsApp business? Dan heb je pech! Binnenkort ga je betalen voor berichten die je niet binnen één dag beantwoordt. Naast de advertenties die sinds kort worden ingezet gaat WhatsApp dus ook verdienen aan ‘te late’ reacties. Hoeveel dat gaat kosten? Onbekend, het tarief staat nog niet vast. Wel is het bekend dat de bedragen variëren van een halve tot 9 dollarcent. Naast inkomsten hoopt WhatsApp dat de snelheid van reacties tot meer gebruikers gaat leiden. Een klant weet dat hij waarschijnlijk binnen 24 uur een reactie ontvangt, zelfs in het weekend. Dan is de keuze snel gemaakt toch?

WhatsApp Business
WhatsApp Business

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Maarten
En wat is de moraal van dit verhaal? Definitief stoppen met Facebook en Whatsapp want de organisaties achter deze platformen zijn net zo corrupt en crimineel als om het even welke criminele organisatie ter wereld?
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie