Virtuele influencer met 1,7 miljoen volgers, Google helpt buitenlandse plaatsnamen uitspreken

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal

Wie beïnvloedt wie?

Ooit gehoord van Lil Miquela? Zij is wat we noemen een ‘virtual influencer’. Ze is een personage, dat enkel en alleen in de virtuele wereld bestaat.  Ze is inmiddels meer dan 1,7 miljoen volgers aan het beïnvloeden. 1,7 MILJOEN? Ja echt, en dat voor iemand die ‘niet bestaat’.

Zij is overigens niet de enige virtual influencer. Ook in Nederland is de trend overgenomen en zo kwam het tijdschrift Glamour eerder dit jaar met virtual influencer Raven. Zij kwam op de cover en kent inmiddels meer dan 2.000 volgers. Nog wel wat werk aan de winkel voor Raven, maar 1.7 miljoen is een mooi streven.

Zal dit een bedreiging zijn voor ‘echte’ social influencers?

Advertentie
advertisement
lil

Hondenoren of babyfilter?

We hebben ons vast allemaal al wel schuldig gemaakt aan het gebruiken van de genderswapfilter, de babyfilter of de beruchte hondenoren.. Want zeg nou zelf, hoe vet zijn die filters?

Hoewel de groei van Snapchat is vertraagd door Instagram, is innovatie een van de gebieden waarop Snapchat absolute koploper blijft. Keer op keer blijft de app komen met filters waar we ons urenlang mee kunnen vermaken.

Snapchat heeft zelfs aangekondigd dat het meer dan 750k in dollars zal uitbetalen aan zijn top augmented reality-sterren in 2020. Dat is het driedubbele van wat Snapchat aan makers in 2019 heeft uitbetaald, WOW!

Nog opzoek naar een nieuwe job?

snap

Google is en blijft je beste vriend

Kun je je nog een leven zonder Google voorstellen? Elke seconde voeren we zo'n 40.000 zoekopdrachten uit op Google. Dat zijn 3,5 miljard zoekopdrachten per dag en 1,2 biljoen zoekopdrachten per jaar. 😧 En ook nu komt Google met een functie waar vooral de reislustigen onder ons veel baat bij zullen hebben.

Want wat nou als je de naam van je vakantiebestemming niet kan uitspreken? Google heeft hier een geniale oplossing voor! Ze hebben een nieuwe vertaalfunctie voor Google Maps. Met deze functie kan je telefoon de naam van het adres in lokale taal uitspreken. Zo begrijpt iemand op straat meteen wat je vraagt en weet de taxichauffeur precies waar hij naartoe moet rijden.

Onze vakantie naar Hajdúszoboszló is al geboekt. Wat is jouw volgende bestemming?

maps

Facebook Whale

Tegenwoordig is de concurrentie tussen de social apps erg sterk. Zo lanceerde Instagram onlangs ‘Reels’, waarmee ze de strijd met TikTok aangaan. Natuurlijk kan Facebook niet achterblijven en daarom komt de app met iets nieuws.

Facebook Whale. Dit is een app waarbij gebruikers hun eigen memes kunnen maken doormiddel van sjablonen en eigen foto’s. Alwéér een meme-app? Jup.. Maar het voordeel van deze is dat alles binnen de app geheel gratis is. Je zal dus niet verrast worden door abonnementen of onverwachte kosten. Daarnaast kun je natuurlijk je memes gelijk delen op je eigen socials.

Vooralsnog alleen te gebruiken in Canada, maar er wordt verwacht dat je je snel genoeg in de meme-wereld kunt verdiepen.

whale

Plaats als eerste een reactie

Advertentie