'Donald Trump is ondanks zijn botte stijl een goede storyteller'

Podcast Connect #9 met Reinier Rombouts over goede leiders, het probleem van Halbe en de kracht van een authentiek verhaal

Connect. Podcast waarin Jos Govaart en Jody Koehler van Coopr deskundigen uit de communicatiewereld spreken. Te beluisteren via CommunicatieOnline. Deze aflevering staat het vertellen van verhalen centraal, met Reinier Rombouts.

Reinier Rombouts is eigenaar van Chief Storyteller en auteur van het boek Raak! Met hem zoomen wij vandaag in op de combinatie storytelling en persoonlijk leiderschap. Hoe benut je de kracht van jouw persoonlijke verhaal? En welke veelvoorkomende fouten maken hedendaagse leiders hierin?

Gehoord in de uitzending

Goede leiders hebben vaak een verhaal. Als ik met zulke leiders mag werken, ben ik zelf ook een stuk beter.

Het probleem van het verhaal Halbe Zijlstra is niet alleen dat hij gelogen heeft, maar ook dat hij direct naar het doel wilde, en zijn eigen verhaal oversloeg.

Veel mensen blijven een succesvol verhaal gebruiken zonder na te denken over de context. Dan gooi je je geloofwaardigheid alsnog te grabbel.

Donald Trump, is ondanks zijn botte stijl, op zijn manier best een goede storyteller.

Ralph Hamers lijkt wel een kleine jongen die achter de rug van Jeroen van der Veer schuilt.

Connecten met Reinier

Stuur hem een invite op LinkedIn, volg hem op Twitter of bezoek zijn website.

 

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie