Een tostifabriek in Amsterdam

  • Blog
  • 13 February 2013
  • Kari-Anne Fygi
Helaas hebben we geen rechten meer op deze afbeelding
Adformatie

Er wordt een ‘’ gebouwd bij de Van Gendthallen in Amsterdam.

Het is een onderdeel van de tijdelijke stad van , een zelfgebouwde stad waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe manieren van bouwen, groeien, maken en energie opwekken.
De Tostifabriek is een levende installatie over het wonder dat vooraf gaat aan het voedsel op je bord.

In de Tostifabriek zullen de iniatiefnemers, verschillende creatieven samen met de bezoekers uitzoeken of een tosti echt zo simpel is. Er wordt een graanveld aangelegd, twee varkens en twee koeien houden en in een periode van acht maanden worden alle tosti-ingrediënten van begin tot eind zelf produceren.

‘Eind februari wordt het graan gezaaid en terwijl de koeien elke dag melk geven, groeien de biggetjes op tot vette varkens. Eind september oogsten we dan de eerste tosti. Een tosti waarvan iedereen heeft kunnen aanschouwen hoe ontzettend veel kennis, tijd en energie er in een tosti zit. Een tosti gemaakt in de stad, waar de herkomst en productieprocessen van voedsel meestal onzichtbaar zijn. Een tosti uit een fabriek waarin de spanning tussen stad en platteland, tussen industrie en landbouw en tussen milieu, mens, dier en voedsel aan den lijve te ondervinden is.’

Via crowdfunding moet de benodigde 14.750 euro bij elkaar worden verzameld.

Het is een project van .

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie