Een vakbond voor Facebook-gebruikers en nieuw design Snapchat

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

lekkersociaal

Vakbond voor Facebook-gebruikers

Ja, dat lees je goed: er is een vakbond opgericht voor ons! De Facebookgebruikers welteverstaan, onder leiding van Europarlementariër Paul Tang. Hij claimt dat wij in feite datawerkers zijn, omdat wij ze voeden met onze gegevens. Daarom stelt hij dat we recht hebben om redelijke arbeidsvoorwaarden te vragen. De afgelopen weken is er een bestuur opgericht en deze woensdag wordt de website gelanceerd. En jij kunt dus ook lid worden! Hoe meer mensen hoe meer vreugd, vooral omdat dan de druk hoger kan worden opgevoerd bij bijvoorbeeld Facebook of Google. Goed initiatief of draven we nu te ver door?

Advertentie
advertisement
Paul Tang (PvdA)
Paul Tang (PvdA)

Stilte!

Ha, we kennen ze allemaal: Mensen die je wel op Instagram volgt, maar die eigenlijk niet zoveel boeiends posten. Maar, iemand dan maar direct als vriend verwijderen is ook weer zoiets, dus je accepteert zijn of haar aanwezigheid braaf. We hebben goed nieuws! Instagram maakt het mogelijk om dit soort types te ‘muten’ op je tijdlijn. Hoe? Door op de drie puntjes rechtsboven een foto te klikken krijg je het voor elkaar.

Instagram
Instagram

Trump, out.

Nouja, of niet eigenlijk! Een federale rechter vond namelijk dat Trump door het blokkeren van mensen op Twitter de grondwet schendt. De rechter stelt namelijk dat dit in gaat tegen het eerste amendement van de grondwet, het recht op meningsuiting. Als iemand door hem wordt geblokkeerd, kun je namelijk ook de berichten die Trump plaatst niet meer lezen. Op deze manier zouden zij buitengesloten worden, en dat mag niet. De rechtszaak was aangespannen door een groep individuele burgers die door Trump zijn geblokkeerd en een onderdeel van de Columbia-universiteit. Leuk leestipje van ons: hoeveel mensen Trump precies heeft geblokkeerd is namelijk niet duidelijk, maar de website wired.com houdt een lijst bij van mensen en organisaties die het account niet meer kunnen volgen.

 

Trump
Trump

Snapchat is back!

Met het oude design om precies te zijn. Na de veelbesproken update afgelopen februari kwamen er veel negatieve reacties binnen van gebruikers. Onder deze gebruikers ook een groot aantal celebrities, die door de nieuwe update flink omlaag gingen in het aantal views van hun Snaps. Ruim 1,2 miljoen gebruikers tekenden een petitie om te eisen dat het oude design werd hersteld. Nu blijkt dat Snapchat-directeur Evan Spiegel interne kritiek tijdenlang langs zich heen heeft laten gaan, totdat celebrities zich er dus mee zijn gaan bemoeien. Nu is er dus een nieuwe update geweest, grotendeels gebaseerd op de vroegere volgorde.

Snapchat
Snapchat

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie