Een einde aan irritante groepsapps en je banksaldo checken in Messenger

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal.

Lekkersociaal

Bankgegevens verliezen aan Facebook

Er zijn weinig mensen die dit leuk gaan vinden: je bankgegevens delen met een derde partij. Maar kan dat zomaar? Waarschijnlijk wel. De (nieuwe) Europese wet ‘PSD2’ nadert ons kikkerlandje. Hoog tijd om hier eens dieper in te duiken. Deze betalingsrichtlijn bevat drie essentiële onderdelen waar we mee te maken gaan krijgen: de wet geeft banken de mogelijkheid betalingen uit te voeren, betalingsdata op te halen en te checken of een klant voldoende saldo heeft. 

En als we het woord data-verzameling in de mond nemen, is daar meteen de grote blauwe reus die opduikt in deze discussie. Facebook heeft namelijk een aantal grote Amerikaanse banken gevraagd naar financiële informatie van gebruikers. Ze zeggen Messenger te willen uitbreiden, door bijvoorbeeld je banksaldo via Messenger te checken. Leuk en handig, maar laten we alsjeblieft uitkijken het laatste beetje data dat ze nog niet hebben, te verliezen. Benieuwd naar de volgende rechtszaak met Mark Zuckerberg. #hetspijtme

Advertentie
advertisement
Facebook
Facebook Facebook

WhatsApp Business komt eraan!

WhatsApp is al een tijdje bezig met het vinden van een nieuwe manier om geld te verdienen. Hoewel de oprichters van de app, voorvechters van privacy, altijd hebben gezegd niet te veel over de gebruikers te willen weten, verandert dat langzaam nu het in handen van Facebook is. Het wordt onvermijdelijk dat bedrijven de app, die inmiddels 11,9 miljoen gebruikers in Nederland heeft, gaan inzetten voor commerciële doeleinden. De eerste stap: een WhatsApp-account voor bedrijven.

WhatsApp Business App laat bedrijven een profiel creëren waar ze hun beschrijving, email, locatie en de website URL delen. Ook komt er een geïntegreerde ‘quick replies’ tool die geautomatiseerde antwoorden voorstelt. De Business App is nu beschikbaar in de App Store in onder andere Brazilië, Duitsland, Mexico en de VS. De wereldwijde uitrol van deze app verwachten ze binnen enkele weken.

WhatsApp
WhatsApp WhatsApp

Niet meer zomaar in iedere groepsapp

Je tante die iedere dag drie foto’s van haar kat in de familie-app gooit? Of je 15 collega’s die je bericht allemaal hebben gelezen, maar niet reageren? We kunnen stellen dat groepsapps op WhatsApp tot nodige irritaties kunnen leiden. De ene groep is je heilig, en de andere zou je het liefst per direct verlaten. Toch voelen we vaak de druk om erin te blijven. WhatsApp speelt hier slim op in: een nieuwe manier om niet zomaar door iedereen aan een groepsapp toegevoegd te kunnen worden.

Je opent in de instellingen van je telefoon: Account > Privacy > Groepen.  Je kunt hier aangeven wie jou een uitnodiging voor een groep kan sturen. Je kiest tussen niemand, mijn contacten of iedereen. Voor velen zal de middelste keuze handig zijn!

WhatsApp
WhatsApp WhatsApp

Meer conversie voor Pinterest!

Pinterest is hot. Het digitale prikbord blijft groeien en heeft inmiddels 3,5 miljoen Nederlandse ‘pinners’. Het kon dan ook niet lang uitblijven dat de advertentiemogelijkheden van deze app werden geoptimaliseerd. Marketeers die durven, stappen nu in. Tijdens de zoektocht van de gebruiker denkt deze niet in merknamen, waardoor dit een doeltreffend platform is om je publiek in de consideratie-fase te bereiken.

Een aantal optimalisaties die in maart zijn doorgevoerd zijn gepersonaliseerde shop-aanbevelingen en de toevoeging van ‘shopping ads’ die mogelijk worden gemaakt door Pinterest’s Ads Manager. Interesse in adverteermogelijkheden voor jou merk? Give us a call.

Pinterest
Pinterest Pinterest

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie